Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: Στο ζήτημα του Αιγιαλού και Παραλίας, η ίση μεταχείριση και η ισονομία των νησιών της Δωδ/σου αποκαταστάθηκε

Από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο έγινε η ακόλουθη ανάρτηση στον λογαριασμό του στα social media:

“Στο ελληνικό δημόσιο δεν έλλειψαν, δυστυχώς, οι στρεβλώσεις και τα παράδοξα. Αυτές τις μέρες στη Βουλή θεραπεύθηκε ένα από αυτά και με το ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών πέρασε η ημέρα της ψήφισής του ως ιστορικό ορόσημο για τα Δωδεκάνησα. Γιατί, από την ιταλική κατοχή μέχρι και σήμερα, για λόγους άσχετους προς το συμφέρον των νησιών μας, άλλοι κανόνες ίσχυαν για τον αιγιαλό και την παραλία σε όλη την Ελλάδα και άλλοι στα νησιά της Δωδεκανήσου.
Συνέβαινε δε, μέσα στην ίδια περιφέρειά μας το παράδοξο : αλλιώς να ορίζεται σε ένα νησί ο αιγιαλός και διαφορετικά σε κάποιο άλλο.
Εβδομήντα επτά χρόνια από την ενσωμάτωσή της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και ενενήντα πέντε χρόνια μετά από την επιβολή του ιταλικού Κτηματολογικού Κανονισμού, έρχεται αυτή η κυβέρνηση να άρει την αδικία και για λόγους ίσης μεταχείρισης, ισονομίας και ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος να πράξει το απολύτως αυτονόητο: την πλήρη εξομοίωση του νομοθετικού καθεστώτος του Αιγιαλού και της Παραλίας στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης και της Δωδεκανήσου.
Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να είναι μόνο ένα σύνθημα που ηχεί ωραία στα αυτιά των νησιωτών. Οφείλει να είναι βούληση, απόφαση, πολιτική πράξη.
Μετά την, επίσης ιστορική, αλλαγή στο τεκμήριο κυριότητας, που πετύχαμε μετά απο σκληρό αγώνα το 2021, ήρθε και η εξίσωση στο ζήτημα του αιγιαλού.
Ηρθε η επίτευξη ενός αντικειμενικά δίκαιου στόχου.
Μια διαφορετική επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου πλησιάζει φέτος, πιο πλούσια σε περιεχόμενο.”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου