Αθλητικά

Super League 2: Παραίτηση Λεουστάκου και επανεκκίνηση το σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου

• «Χοντρό» επεισόδιο ανάμεσα στον Χρήστο Παπαδημητρίου του Διαγόρα και τον Χρήστο Πρίτσα της Κηφισιάς

Σε παραίτηση από την προεδρία της Super League 2 οδηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (01/03) ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Η συνεδρίαση του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου είχε διάρκεια περισσότερες από έξι ώρες, πολλές εντάσεις, ήταν άκρως επεισοδιακή και εν τέλει δρομολόγησε ραγδαία εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Μαρτίου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (προσωρινός πρόεδρος θα είναι ο Α’ αντιπρόεδρος Μπάμπης Σταμούλης) και ορίστηκε επανέναρξη του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής. Έτσι, οι ομάδες ευελπιστούν ότι με την επιστροφή στη δράση θα πάρουν τα χρήματα (150.000) που έχει διαβεβαιώσει ότι θα φέρει η Επιτροπή.
Από τις 12:45 γινόταν «μάχη». Η Επιτροπή που συστήθηκε προ ημερών υποστήριξε ότι τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, όσο και η Super League 1 θεωρούν αναξιόπιστο το προεδρείο και ουσιαστικά ανέφεραν ότι θα συνδράμουν οικονομικά μόνο αν φύγει ο Λεουτσάκος! Η S.L.1 στη συζήτηση που είχε με τα μέλη της Επιτροπής, όπως τονίστηκε από αυτά, στάθηκε στο θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και στη χορηγία μέσω αεροπορικής εταιρείας.
«Θα τηρηθούν και οι τέσσερις προϋποθέσεις που ζήτησε ο υφυπουργός», έλεγε ο Λεουτσάκος και σημείωνε: «Δεχόμαστε να μην πάρουν χρήματα όσες ομάδες δεν έχουν εγγυητική και όσες εμπλέκονται σε ΄΄ύποπτα’’ ματς. Γυρνάμε στο γήπεδο και μόλις έρθουν οι 150 χιλιάδες που λέει ο Ροκάκης εγώ θα παραιτηθώ». Ο πρόεδρος των Χανίων, όμως δεν δεχόταν αυτή την πρόταση και υποστήριζε ότι αν δεν προηγηθεί η παραίτηση, τότε τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι λιγότερα από 70 χιλιάδες.
Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος επέμενε στη θέση να παραιτηθεί μόλις λάβουν οι ομάδες το ποσό των 150 χιλιάδων, ο επικεφαλής της Επιτροπής Αντώνης Ροκάκης υποστήριζε ότι προαπαιτούμενο για να έρθουν τα χρήματα αυτά είναι η παραίτησή του και τότε ο πρώτος κάλεσε τα μέλη να καταθέσουν πρόταση μομφής. «Εγώ δεν παραιτούμαι. Καταθέστε πρόταση μομφής», έλεγε. Πρόταση μομφής δεν κατατέθηκε, αλλά έπειτα από μεγάλες πιέσεις ο ίδιος οδηγήθηκε σε παραίτηση, προκαλώντας χειροκροτήματα!
Ξύλο και… δύο επεισόδια
Σύμφωνα με δημοσίευμα του fooballleaguenews.gr, η κατάσταση μύριζε «μπαρούτι» από το ξεκίνημα του Δ.Σ. Υπήρχαν εκείνοι που ζητούσαν από τον Λεουτσάκο να παραιτηθεί και εκείνοι που ήταν της άποψης ότι έπρεπε πρώτα να δουν τα χρήματα και μετά να αποχωρήσει ο ίδιος από την προεδρία. Το πρώτο επεισόδιο έγινε μεταξύ του Λάμπρου Ιωακείμ του Ηρακλή Λάρισας και του αντιπροέδρου του Διαγόρα, Χρήστου Παπαδημητρίου. Το δεύτερο και πιο σοβαρό έγινε μεταξύ του Παπαδημητρίου και του Χρήστου Πρίτσα της Κηφισιάς!
Σύμφωνα με πληροφορίες του fooballleaguenews.gr, η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο Πρίτσας, εξέφρασε τη θέση ότι έπρεπε να παραιτηθεί ο Λεουτσάκος. Ο παράγοντας του Διαγόρα τον χαρακτήρισε «κωλοτούμπα» και οι δύο άνδρες δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια! Όλα αυτά την ώρα που η χώρα θρηνούσε τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας στην τραγωδία των Τεμπών.
Η συνεδρίαση διακόπηκε για 20 λεπτά και όταν συνεχίστηκε η ασφάλεια εκτός της αίθουσας έγινε ιδιαίτερα έντονη. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στα γραφεία της λίγκας οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κοσμάς, με τον δεύτερο να παρακολουθεί το Δ.Σ. εκπροσωπώντας την ΑΕΚ.
Τέλος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε μια από τις δυσκολότερες ημέρες για τη χώρα μας, όπου οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2, λόγω του εκτάκτου του θέματος, ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σταμούλης, έως τη διενέργεια εκλογών όπου ορίστηκαν για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00.
Οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου, μπορούν να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 6/3/2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ένωσης, συνυποβάλλοντας μαζί:
α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
β) Αντίγραφο τίτλων σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν την διοικητική τους εμπειρία και την εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.
γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του αθλητικού νόμου, όπως αυτός ισχύει εκάστοτε και στα κωλύματα που προβλέπονται στο καταστατικό της ΕΠΟ.
δ) Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου με ημερομηνία έκδοσης ενός μηνός πριν την κατάθεσή του.
Υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου, μπορεί να θέσει ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α2 κατηγορίας ή και τρίτο πρόσωπο που δεν είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ή μέτοχος ΠΑΕ.
2. Ορίζει την επανέναρξη του πρωταθλήματος για το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023 με την 14η αγωνιστική.
3. Αποδοχή των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων
4. Δέσμευση για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχόντων ομάδων από τη σεζόν 2023-2024 προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.
5. Πλήρη συνεργασία και στήριξη για αμοιβαία οφέλη ανάπτυξης με τους εταίρους της κατηγορίας, την ΕΡΤ και τον χορηγό Betsson.
6. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών της Λίγκας.
7. Πλέγμα μέτρων για να αποδείξουμε την απόλυτη διάθεσή μας για μια αμιγώς επαγγελματική και ελκυστική κατηγορία ποδοσφαίρου, με ανάκτηση της αξιοπιστίας και προστασία του προϊόντος μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου