Ειδήσεις

TUI – Παραιτήθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο ο Ρώσος ολιγάρχης Alexey Mordashov – Καμία επίπτωση στην TUI AG από τις κυρώσεις της ΕΕ

Καμιά επίδραση δεν έχουν στη λειτουργία της TUI, στους πελάτες και στο προσωπικό της οι κυρώσεις της ΕΕ στον μέτοχό της Ρώσο ολιγάρχη Alexej Mordashov, όπως ανακοίνωσε σήμερα η TUI. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν και τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, μεταξύ των οποίων είναι το 34% των μετοχών της TUI.

Όπως σημειώνει η TUI, στόχος των κυρώσεων της ΕΕ είναι να εμποδίσουν τον κ. Mordashov να διαθέσει τις μετοχές του στην TUI AG, επιδιώκοντας κέρδη ή έσοδα από την επένδυσή του αυτή.

Ο κ. Mordashov παραιτήθηκε σήμερα και από το Εποπτικό Συμβούλιο της TUI με άμεση ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε κυρώσεις και σε Ρώσους μεγιστάνες, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μεταξύ αυτών είναι και ο κ. Mordashov, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι μέτοχος της TUI AG εδώ και περίπου 15 χρόνια. Σήμερα κατέχει περίπου το ένα τρίτο (34%) του μετοχικού κεφαλαίου. Τα δύο τρίτα των μετόχων (66%) είναι ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές και προέρχονται από τη Γερμανία, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις της ΕΕ αφορούν τον κ. Mordashov ως πρόσωπο και όχι την TUI AG, στην οποία είναι μέτοχος, αποσαφήνισε η TUI. Γι αυτό οι κυρώσεις κατά του μετόχου δεν έχουν καμία επίπτωση στην εταιρεία στην οποία κατέχει μετοχές. Οι επιχειρησιακές δραστηριότητες της TUI AG διοικούνται από το Εκτελεστικό Συμβούλιο, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε γερμανική ανώνυμη εταιρεία.

Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου