Όσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης καθυστερεί να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την τροπολογία για τη δημιουργία της Super League 2, με την οποία θα κλείσει οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων, και όσο βαδίζουμε προς τη λήξη των πρωταθλημάτων τόσο αυξάνονται οι φωνές και οι πιέσεις, προκειμένου η αναδιάρθρωση να μην γίνει ή να πάρει παράταση για έναν χρόνο!
Οι πιέσεις αυτές προέρχονται από ομάδες της Super League οι οποίες κινδυνεύουν με υποβιβασμό και έχουν τηλεοπτικά συμβόλαια με τη Nova. Κάτι που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τις ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ δεν είναι εξασφαλισμένες σε περίπτωση υποβιβασμού στη Super League 2.
Αν ρίξουμε μία ματιά στον βαθμολογικό πίνακα θα δούμε ότι εκτός του ήδη υποβιβασμένου Απόλλωνα (ΕΡΤ), οι άλλες ομάδες που κινδυνεύουν είναι οι ΟΦΗ, Λεβαδειακός, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης, που όλες τηλεοπτικά ανήκουν στη Nova.
Με βάση την απόφαση της ΕΠΟ υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες και ο τέταρτος από το τέλος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.
Επίσης την αναδιάρθρωση δεν θέλουν ομάδες από τη Γ’ Εθνική οι οποίες με το νέο σύστημα θα ανέβουν στη Football League, η οποία στο μεταξύ θα έχει γίνει τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Άρα θα είναι σαν να παραμένουν στη Γ’ Εθνική.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες βουλευτές από την Κρήτη, τα Γιάννινα, τη Μεσσηνία, τη Μαγνησία και άλλες περιοχές πιέζουν και μάλιστα εν όψει εκλογών, ώστε η αναδιάρθρωση να μην ισχύσει προκειμένου να βοηθήσουν τις ομάδες των περιοχών τους. Μέχρι στιγμής πηγές προσκείμενες στην Κυβέρνηση λένε ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει διότι πάνω σε αυτή στηρίχθηκε η συμφωνία των επτά ΠΑΕ της Super League με την ΕΡΤ και είναι η θέμα χρόνου να κατατεθεί η τροπολογία.
Στη Super League τηρούν στάση αναμονής αλλά στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε ότι η αναδιάρθρωση τελικά δεν θα γίνει. Πάντως η ΕΠΟ την έχει αποφασίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε περίπτωση νέου πισωγυρίσματος θα εκτεθεί στα μάτια της FIFA και της UEFA που παρακολουθούν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και της υλοποίησής τους.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ