Ρεπορτάζ

Αθώος κρίθηκε ένας κάτοικος Κρητηνίας που κατηγορήθηκε για παράνομη θήρα

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας κάτοικος Κρητηνίας, που κατηγορήθηκε για παράνομη θήρα με την χρήση όπλου και παγίδων.
Ο κατηγορούμενος εφέρετο στη θέση «Αγιος Γεώργιος» Σαλάκου την 1η Αυγούστου 2016 να προέβη σε παράνομη θήρα με τη χρήση παγίδων με σκοπό τη θανάτωση ή σύλληψη άγριων ζώων και ειδικότερα με τη χρήση ενός δοκάνου για πουλιά, δύο δοκάνων για λαγούς και 81 ιξόβεργων ενώ εφέρετο να θανάτωσε 4 λαγούς εκ των οποίων τον ένα με όπλο.
Από την ακροαματική διαδικασία και την απολογία του κατηγορούμενου προέκυψε ότι πράγματι κατείχε τα δόκανα και τα ιξόβεργα τα οποία είχαν παραμείνει στην αποθήκη του σε αχρηστία για περισσότερο από 10 έτη και τα είχε ως κειμήλια από τον παππού του,
Οι 4 λαγοί, όπως προέκυψε, θηρεύτηκαν νόμιμα στις αρχές Ιανουαρίου του 2016 καθώς είναι κυνηγός από ηλικία 18 ετών και κάθε έτος ανανεώνει την άδεια θήρας του,
Πάντα μάλιστα τηρούσε και σεβόταν τους κανονισμούς και δεν είχε συλληφθεί ποτέ ούτε είχε διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Κώστας Κυπραίος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου