Ειδήσεις

Rifai (ΠΟΤ): Τρεις λόγοι που η Ελλάδα σπάει ρεκόρ στον τουρισμό

Αυξηση στις τουριστικές αφίξεις αναμένεται να καταγράψει η Ελλάδά το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γγ του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού. Ερωτήματα για τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις εισπράξεις. Οι προβλέψεις για την παγκόσμια τάση.

Την ανάγκη ανακατανομής των διαθέσιμων κονδυλίων με προτεραιότητα τη διάθεσή τους για την προβολή και το μάρκετινγκ της χώρας έθεσε μεταξύ άλλων στη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα ο γγ του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), Τaleb Rifai, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε με την Ελ. Κουντουρά.

Ο γγ του ΠΟΤ διατύπωσε ταυτόχρονα ερωτήματα για τα στατιστικά στοιχεία που συνδέονται με τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα την καταγραφή των εισπράξεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο μέγεθος υπολογίζεται διαφορετικά σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία και άρα δεν είναι ευθέως συγκρίσιμο με της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού ο κ. Rifai τόνισε πως σύμφωνα με στοιχεία προκρατήσεων των επτά ισχυρότερων tour operator η Ελλάδα καταγράφει αύξηση από 15%- έως 40% για το καλοκαίρι του 2017.

«Κερδίσατε το σεβασμό όλου του κόσμου για τη στάση σας απέναντι στους πρόσφυγες και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο γγ του ΠΟΤ επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κατάφερε να μετατρέψει το πρόβλημα των προσφυγικών ροών σε ευκαιρία.

Ολοι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν σε μέρη που σέβονται και αισθάνονται ότι θα τους σέβονται, ανέφερε, επισημαίνοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της αλλαγής εικόνας που έχει πετύχει η Ελλάδα διεθνώς.

Ερμηνεύοντας τα ρεκόρ του τουρισμού τα τελευταία χρόνια ο ίδιος ανέφερε τρεις λόγους:

-Τα στοιχεία που συνθέτουν τη στρατηγική για τον τουρισμό (επιμήκυνση περιόδου, ανάπτυξη θεματικού τουρισμού, είσοδος σε νέες αγορές, ενίσχυση συνδεσιμότητας)

-Τη βούληση πολιτείας και ιδιωτών να συνεργαστούν για την ανάπτυξη του τουρισμού.

-Τη σημαντική βελτίωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό παγκοσμίως ο γγ του ΠΟΤ ανέφερε πώς το 2016 ταξίδεψαν εκτός των συνόρων της χώρας τους 1,23 δισ. άτομα, καταγράφοντας άνοδος 3,9% σε σχέση με το 2015.

Οι εκτιμήσεις για το 2017, μιλούν για άνοδο μεταξύ 3-4%.

Παναγιώτης Δ. Υφαντής-euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου