Ειδήσεις

Συνταγματικό το 3% για την είσοδο στη Βουλή έκρινε το εκλογοδικείο

Δυο ενστάσεις κατά του βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ. Ευάγγελου Μπασιάκου και μία ένσταση κατά της βουλευτού Β. Θεσσαλονίκης με το “Ποτάμι” Κατερίνας Μάρκου κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο.

Παράλληλα, απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά των Ευρωεκλογών της 4ης Μαίου του 2014 ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ως προς τις ενστάσεις κατά της εκλογής του κ. Μπασιάκου, ο οποίος έλαβε 3.394 σταυρούς, κατατέθηκαν από τον α΄ αναπληρωματικό βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Καράμπελα, ο οποίος έχει λάβει 3.465 σταυρούς καθώς και από τον β΄ αναπληρωματικό βουλευτή της ΝΔ Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα ο οποίος έλαβε 3.384 σταυρούς.

Ο κ. Κουτσούμπας στρέφεται επίσης κατά του κ. Καράμπελα. Και στις δύο ενστάσεις υποστηρίζεται ότι υπήρξαν λάθη κατά την καταμέτρηση καθώς και ότι υπήρξε ακυρότητα κάποιων ψηφοδελτίων.

Τέλος ένσταση κατά της κ. Μάρκου κατέθεσε ο αναπληρωματικός βουλευτή του ίδιου Ποταμιού στη Β΄ Θεσσαλονίκης Νίκος Νυφούδης, ο οποίος έλαβε 2.647 ψήφους. Ο κ. Νυφούδης υποστηρίζει και αυτός την ύπαρξη λαθών στην καταμέτρηση ψηφοδελτίων.

ΑΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου