Ειδήσεις

Κάρπαθος: Απολογισμός της συμμετοχής στην έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου

Α
-Για την Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Μιλάνο στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Καρπάθου, μας ενημερώνει σχετικά η δ. Φωτεινή Φράγκου, Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου:
« Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Μιλάνο συμμετείχε ο Δήμος Καρπάθου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Τον Δήμο Καρπάθου εκπροσώπησε η Φωτεινή Φράγκου , Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και η Δέσποινα Νταργάκη, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου. Στην Έκθεση παρευρέθηκαν επίσης ο Πάρης Παπαδημητρίου Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο Μιχάλης Χιώτης μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, η Σοφία Σπαμομανώλη, η Μαριάννα Βιτωρούλη και η Paola Giovanettoni.
Η παρουσίαση του νησιού στην έκθεση ήταν πολύ καλή και έγιναν σημαντικές επαφές. Στο χώρο (stand) της Καρπάθου υπήρχαν οι τσάντες και τα απαραίτητα φυλλάδια με τις πληροφορίες και τις δραστηριότητες του νησιού , ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τα παραδοσιακά ψιλοκούλουρα με καραμέλες σε πανέρι (ευχαριστούμε τους φούρνους Γεραπετρίτη και Αθανασίου και τον κο Χατζηγεωργίου Ιωάννη για τις προσφορές τους).
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το stand της Καρπάθου εκατοντάδες άτομα, κυρίως Ιταλοί. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν τουρίστες που έρχονται στην Κάρπαθο για πολλά χρόνια , αρκετοί που πρόκειται να έρθουν το καλοκαίρι και ζητούσαν πληροφορίες για το νησί και άλλοι που δε γνώριζαν την Κάρπαθο και τους ενημερώσαμε σχετικά . Τα σχόλια των επισκεπτών , στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν θετικά και όλοι είχαν να θυμηθούν ευχάριστες αναμνήσεις από το νησί μας.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν επίσης αντιπροσωπείες από άλλα νησιά (Ρόδος, Πάρος, Αστυπάλαια, Άνδρος κλπ) με τους οποίους συζητήσαμε για διάφορα θέματα και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τον τουρισμό . Πολύ σημαντική είναι η περίπτωση της Άνδρου η οποία , όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος του νησιού, έχει αναπτύξει πλήρως το δίκτυο μονοπατιών (χάρτες, οδηγούς , site κλπ) και έχει μεγάλη ανταπόκριση στον εναλλακτικό τουρισμό. Επίσης είχαμε συνομιλία με τον κο Δημήτρη Πασχαλίδη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την προώθηση της Καρπάθου, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί το νησί μας .
Τις πρώτες ημέρες 12 και 13 Φεβρουαρίου, η Έκθεση ήταν ανοιχτή στους επαγγελματίες του τουρισμού ενώ στις 14 ήταν ανοιχτή και για το κοινό. Είχαμε πληθώρα συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες, πρακτορεία, tour operators, δημοσιογράφους εντύπων και τηλεόρασης, bloggers κλπ. στους οποίους δώσαμε πληροφορίες για το νησί και τους καλέσαμε να μας επισκεφτούν και να το γνωρίσουν από κοντά. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το ενδιαφέρον για το νησί μας ήταν πολύ μεγάλο και είναι απαραίτητο να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την ολοκλήρωση των αντίστοιχων υποδομών, ώστε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες που θα έρχονται και σε άλλες εποχές εκτός του καλοκαιριού.
Θέλω να πιστεύω ότι με τη σωστή και ολοκληρωμένη παρουσία του νησιού μας στις τουριστικές εκθέσεις και την αξιοποίηση των γνωριμιών μας, σε συνδυασμό πάντα με τις αξιόπιστες υπηρεσίες και υποδομές στο νησί καθώς και πάνω από όλα με τη δική μας συμπεριφορά , ευσυνειδησία και επαγγελματική κατάρτιση θα καταφέρουμε να φέρουμε περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες στο νησί μας.
Τέλος, θέλω να τονίσω τη σημασία και την άμεση ανάγκη για εξειδικευμένο σύμβουλο τουρισμού που θα μπορεί να χειριστεί με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό τα θέματα που προκύπτουν σχετικά με τον τουρισμό (τήρηση αρχείου επαφών , email και φωτογραφιών , ενημέρωση ιστοσελίδων και τουριστικού οδηγού με πληροφορίες σε συνεχή βάση κτλ.)
Για την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου
Φωτεινή Φράγκου»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου