Τοπικές Ειδήσεις

Με ενθουσιασμό επέστρεψαν χθες οι μαθητές στα σχολεία τους και στη Pόδο!

Επειτα από διακοπή δυόμισι μηνών, οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων επέστρεψαν χθες στις σχολικές αίθουσες! Το άνοιγμα των σχολείων συνοδεύτηκε από μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών και οι τακτικοί αερισμοί των χώρων.
Η πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων κύλησε ομαλά. Απεδείχθη ότι οι μαθητές ανυπομονούσαν για την επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον, καθώς οι απουσίες ήταν ελάχιστες. Μόνο σε λίγες περιπτώσεις υπήρξε συνωστισμός κατά την προσέλευση των μαθητών των πρωί, προφανώς λόγω του ενθουσιασμού που βρέθηκαν μετά από αρκετό καιρό όλοι μαζί στο σχολείο. Γι’ αυτό και οι δύο πρώτες διδακτικές ώρες, αφιερώθηκαν στην ενημέρωση των μαθητών για τα μέτρα ατομικής προστασίας.
«Είχαμε λάβει εδώ και καιρό όλα τα απαιτούμενα μέτρα και ήμασταν έτοιμοι για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο. Η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά και πιστεύω ότι και η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή. Τις πρώτες δύο διδακτικές ώρες τις αφιερώσαμε στην ενημέρωση των μαθητών για σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης κατά του κορωνοϊού, κάτι που θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα παιδιά είναι ώριμα και τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ανυπομονούσαν δε για την επιστροφή τους στο σχολείο. Οι απουσίες ήταν ελάχιστες», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στράτος Καρίκης, δήλωσε ότι ο δήμος Ρόδου, βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:
«Με χαρά καλωσορίσαμε τα παιδιά πίσω στο σχολικό περιβάλλον, έχοντας λάβει στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή τους. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Χ. Ψαρρά και κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων μας, την άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που τυχόν παρουσιάζεται και γενικότερα την ικανοποίηση κάθε αιτήματος. Κύριό μας μέλημα είναι να παραμείνουν ανοιχτά και να μη στερούνται τα παιδιά τη δια ζώσης εκπαίδευση».
«Η πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων κύλησε ομαλά. Οι μαθητές χάρηκαν που βρέθηκαν ξανά στο σχολικό περιβάλλον. Τηρούμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και οι μαθητές ανταποκρίνονται με απόλυτη υπευθυνότητα σε όλες τις οδηγίες», δήλωσε ο κ. Βασίλης Ζήκας, διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο).
Τον ενθουσιασμό των μαθητών για την επιστροφή τους στο σχολείο περιγράφει στη «δ» και ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ρόδου, κ. Γιάννης Καλαποδάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ήταν σα να μη διεκόπη ποτέ η λειτουργία των σχολείων. Τα παιδιά ανυπομονούσαν για την επιστροφή στο σχολείο και έχουν προσαρμοστεί στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης ήδη πριν το lockdown».
Στο μεταξύ, η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στη Ρόδο συνεχίζεται κανονικά. Από τις 11 Ιανουαρίου που επέστρεψαν οι μικροί μαθητές στα σχολεία μέχρι και σήμερα, δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Μεμονωμένες απουσίες μαθητών από την τάξη, οφείλονται στις συνήθεις ιώσεις της εποχής, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου