Τοπικές Ειδήσεις

Απόπειρα απάτης εις βάρος του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου!

Aπτόητοι συνεχίζουν την δράση τους και στα Δωδεκάνησα οι οργανωμένοι απατεώνες που υποδύονται αιρετούς προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστους επιχειρηματίες ότι θέλουν να παραγγείλουν προϊόντα από τις επιχειρήσεις τους και στην πορεία να τους επιστρέψουν σε λογαριασμούς τους πλεονάζοντα της αξίας παραγγελίας χρηματικά ποσά που από δήθεν λάθος τους κατέθεσαν.
Οι περιπτώσεις είναι πάμπολες ενώ όπως προκύπτει από την πορεία των υποθέσεων οι απατεώνες στη Ρόδο έχουν πλέον αποθρασυνθεί αφού πέραν των χρημάτων που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν παράνομα δεν διστάζουν να προσπαθούν να αποκτήσουν εμπορεύματα.
Ενδεικτική της καταστάσεως που τείνει να διαμορφωθεί είναι υπόθεση απόπειρας απάτης εις βάρος της επιχείρησης του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου και συγκεκριμένα του καταστήματος σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας του στην οδό Καναδά.
Την περασμένη Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 άγνωστο πρόσωπο επικοινώνησε συγκεκριμένα με υπάλληλο του καταστήματος και ζήτησε να του ετοιμάσουν παραγγελία ακριβών αλκοολούχων ποτών (ουίσκι) συνολικής αξίας 4.231,31 ευρώ. Επεσήμανε ότι θα πλήρωνε την παραγγελία μέσω εμβάσματος σε τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης και ζήτησε για τον λόγο αυτό αριθμό IBAN και ένα email για να αποστείλει το αποδεικτικό κατάθεσης.
Οπερ και εγένετο και η υπάλληλος αφού ενημέρωσε τον κ. Πάππου ενημέρωσε τον πελάτη για τα στοιχεία κι εκείνος της απέστειλε στο email του υποκαταστήματος ένα ηλεκτρονικό αρχείο σε μορφή pdf που εμφάνιζε να έχει γίνει η κατάθεση μέσω της Attica Bank στον λογαριασμό της εταιρείας Πάππου στην τράπεζα Πειραιώς.
Στο extre που απεστάλη φέρεται ως αιτιολογία το όνομα μιας ΕΠΕ ενώ στο email φαίνεται ως αποστολέας μια Ανώνυμη Εταιρεία των Αθηνών.
Ο κ. Πάππου έδωσε εντολή στο κατάστημα να μην παραδώσουν την παραγγελία αν δεν εμφανιστούν τα χρήματα στον λογαριασμό.
Ο εμφανιζόμενος ως πελάτης άρχισε να παραπονείται τηλεφωνικά για το ότι δεν του παραδίδεται η παραγγελία και ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων και μάλιστα άμεσα.
Ο κ. Πάππου αρνήθηκε και επεσήμανε ότι είτε θα παραδώσει τα προϊόντα ή τα χρήματα με την εμφάνιση αυτών στον λογαριασμό της εταιρείας.
Διαπιστώθηκε την επομένη ημέρα ότι ουδέποτε είχαν κατατεθεί χρήματα στον λογαριασμό ενώ εξοργίζει το γεγονός ότι ο απατεώνας έστειλε στην επιχείρηση έναν οδηγό ταξί για να παραλάβει την παραγγελία.
Ο οδηγός ενημερώθηκε από τον απατεώνα ότι δεν προλαβαίνει να παραλάβει την παραγγελία και του ζητήθηκε να το πράξει για λογαριασμό του ενώ θα ελάμβανε οδηγίες για την παράδοσή της μετά την παραλαβή της!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου