Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 45χρονος Καλυθενός που καταμηνύθηκε από την 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του.
Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως είχε αφεθεί, μετά την απολογία του, ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απομάκρυνσής του από την πολυκατοικία, όπου διαμένουν η πρώην σύζυγος και τα παιδιά τους και της φιλοξενίας του σε συγγενικό του πρόσωπο.
Πρόκειται για υπότροπο σε αδικήματα του είδους.
Η 40χρονη κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι την 22.00 ώρα της 17ης Μαΐου 2016 ενώ επέστρεφε στην οικία της από την εργασία της, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του, είδε τον σύζυγό της, που οδηγούσε μια μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση κατά πάνω της.
Συγκρούσθηκαν τα δύο οχήματα και η ίδια έπεσε στο έδαφος. Ο 45χρονος της επιτέθηκε και άρχισε να της χτυπά το ήδη σπασμένο της χέρι, από προηγούμενη κακοποίηση, λέγοντάς της ότι θα το ξανασπάσει.

Η 40χρονη, υποστηρίζει, ότι σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει προς το σπίτι της, κι ότι ο 45χρονος την καταδίωξε με την μοτοσυκλέτα του και την κλώτσησε στην πλάτη για να πέσει στον γκρεμό.
Επιπλέον φέρεται ότι την 13η Μαρτίου 2016 βλέποντας την εν διαστάσει σύζυγό του να πλησιάζει έξω από το σπίτι της, να της επιτέθηκε και να την χτύπησε με άγνωστο αντικείμενο στο αριστερό χέρι αλλά και στο στομάχι με ένα σιδερένιο κοντάρι.
Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η 40χρονη είχε υποβάλει και άλλες μηνύσεις σε βάρος του 45χρονου. Η μία από αυτές εξετάσθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.
Ο ίδιος αρνήθηκε, εξεταζόμενος, τα καταγγελλόμενα σε βάρος του και υποστηρίζει ότι βρήκε την σύζυγό του στο δρόμο και την ρώτησε πού είναι τα παιδιά τους. Εκείνη, όπως είπε, του είπε ότι θα κοιμηθούν σε μια φίλη της, προσθέτοντας ότι όταν την ρώτησε τι θα φάνε, διότι έλειπαν όλη τη μέρα από το σπίτι, άρχισε να τον βρίζει. Υποστηρίζει ότι έπιασε ένα ξύλινο παλούκι και άρχισε να τον χτυπά, ενώ συνέχισαν να βρίζονται ώσπου και αποχώρησε.
Την υπόθεση χειρίζεται για την πολιτική αγωγή η δικηγόρος κ. Μαρία Κορακάκη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ