Το νέο δίκτυο Wi-Fi, που επιτρέπει την δωρεάν πρόσβαση στο internet σε μεγάλο εύρος πέριξ του Δημαρχιακού Μεγάρου, παρουσίασε χτες στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης.
«Την ώρα που έχουμε προχωρήσει σε 26 νέες εφαρμογές στην Προγραμματική Σύμβαση η οποία υπεγράφη από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ & δήμαρχο Τρικκαίων και αναμένεται η υπογραφή του δημάρχου Ρόδου για να υλοποιηθούν όλα τα έργα της σύμβασης, εμείς τοποθετήσαμε 22 νέες κεραίες ενίσχυσης (σε ισάριθμες κοινότητες σε όλο το νησί της Ρόδου). Η βούληση του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη είναι να έχουν οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες, δωρεάν πρόσβαση στο internet με υψηλής ποιότητας σήμα. Από την περασμένη εβδομάδα, έχουν τοποθετηθεί δύο κεραίες –η μία στο Δημαρχιακό Μέγαρο που καλύπτει όλη την πλατεία του Δημαρχείου Ρόδου (μέχρι και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Αστυνομική Διεύθυνση) και η δεύτερη από το Νεώριο μέχρι και την Τράπεζα της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο όλοι θα έχουν δωρεάν και υψηλής ποιότητας πρόσβαση στο internet. Η Διεύθυνση Πληροφορικής, από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να βελτιώσει όσο περισσότερο μπορεί τις προσφερόμενες υπηρεσίες» ανέφερε ο κ. Καμπούρης.
Το δίκτυο Wi – Fi είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο ενώ όπως είπε, το σήμα ενισχύθηκε σε απομακρυσμένες περιοχές όπως ο Έμπωνας, η Απολακκιά, η Αρχίπολη, η Ιαλυσός κ.λπ.
«Πιστεύω πως μέχρι τον Μάιο του 2021 από το άγαλμα του Διαγόρα μέχρι και τους μύλους, όλη αυτή η περιοχή θα έχει δωρεάν πρόσβαση στο δίκτυο Wi – Fi ‘4u’ με πολύ υψηλές ταχύτητες και καλή ποιότητα. Τα επόμενα βήματά μας θα είναι η εφαρμογή για το έξυπνο πάρκινγκ και διαβάσεις ενώ θα προχωρήσουμε στην διοργάνωση της ‘Εβδομάδας Νέων Τεχνολογιών’ με στόχο τον Ιούλιο του 2021, να παρουσιαστούν όλες οι νέες εφαρμογές και gadgets που υπάρχουν».
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ‘ΦΩΤΟΣ’
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται ένα εβδομαδιαίο ‘Φεστιβάλ Φωτός’ στην πρόσοψη του Δημαρχείου το οποίο θα παρουσιάζεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και λέιζερ: «Ήδη υπάρχουν αυτές οι εφαρμογές σε άλλες πόλεις του εξωτερικού όπως π.χ. Βερολίνο. Κι εμείς, θέλουμε να γίνει κάτι ανάλογο για την Ρόδο. Το δημαρχείο θα μετατραπεί σε μια τεράστια οθόνη όπου θα περνά όλη η Ιστορία και ο Πολιτισμός του νησιού μας».
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στην κοινωνική πολιτική ο αντιδήμαρχος, ανακοίνωσε πως υπέγραψε ήδη την ανανέωση των συμβάσεων με τους υπαλλήλους που εργάζονται στο πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ ενώ στα σχέδια της δημοτικής αρχής, είναι να βρεθεί ένα νέο κτήριο, όπου θα στεγαστεί το ‘Κοινωνικό Πλυντήριο’ για όσους συμπολίτες μας είναι άποροι. «Κάποιες εταιρίες θα μας διαθέσουν μηχανήματα και προϊόντα για να τεθεί σε λειτουργία. Επιπλέον, έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου, ένα κονδύλι για να προσφέρουμε προσωρινή φιλοξενία σε άπορους και άστεγους και να κάνουμε δωρεάν κηδείες σε άπορους συνδημότες μας» ανέφερε.
Ο Δήμος Ρόδου συγκεντρώνει επίσης κλινοσκεπάσματα για τους σεισμοπαθείς της Σάμου ενώ βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης του κ. Γιώργου Σταμάτη, Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας για το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ.
Τέλος, ανακοίνωσε πως ο Δήμος Ρόδου, θα μοιράσει σύντομα τρόφιμα σε όσους είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων που υπάρχουν.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ