Ειδήσεις

Αρχίζει σήμερα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ – Ερωτηματικό αν ο νέος ΥΠ.ΕΣ. δώσει λύσεις σε θέματα της Ρόδου

Σήμερα, 1 Δεκεμβρίου, ξεκινά στην Θεσσαλονίκη το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και στο οποίο αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης για το αν θα «υιοθετήσει» τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο του προκατόχου του κ. Π. Κουρουμπλή με το οποίο ρυθμίζονται μια σειρά από θέματα του Δήμου Ρόδου, μεταξύ των οποίων και του ΔΗΦΟΔΩ.
Το νομοσχέδιο όδευε συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά την ανάληψη καθηκόντων στο Υπουργείο από τον κ. Πάνο Σκουρλέτη, η διαδικασία έχει παγώσει και πλέον οι τοπικοί φορείς εκφράζουν φόβους, ότι ενδεχομένως ο νέος υπουργός να προχωρήσει σε τροποποίηση άρθρων του, δίνοντας παράταση στην αγωνία επιχειρηματιών αλλά και αυτοδιοικητικών.
Το τελικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βρίσκεται στον αέρα, δίνει λύση στο θέμα των οφειλών παρελθόντων ετών σε δημοτικό φόρο, που ταλανίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της Δωδεκανήσου.
Επιπλέον ρυθμίζει με ειδική διάταξη το θέμα της απασχόλησης συμβασιούχων ΔΕΥΑ, κυρίως από την πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού, στην ΔΕΥΑ Ρόδου, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι προβλέπει οριστική λύση με την παύση καταλογισμών, διώξεων ως και πειθαρχικών ευθυνών στο θέμα της διάθεσης των εσόδων του πρώην Δήμου Αφάντου από τις εκποιήσεις ακινήτων στα Κολύμπια.
Όπως έχει γράψει η «δ», σε περίπτωση που τελικά ο κ. Πάνος Σκουρλέτης ανακοινώσει στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ότι δεν θα εισάγει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου του προκατόχου του, τότε η ΠΕΔ Ν. Αιγαίου είναι έτοιμη να καταθέσει νέες προτάσεις για την ρύθμιση των θεμάτων νησιωτικότητας, των ΔΕΥΑ αλλά και τις εκκρεμότητες του ΔΗΦΟΔΩ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ θα κληθεί να πάρει απόφαση για την ανακήρυξη του έτους 2017 ως έτους Δωδεκανήσου, έπειτα από πρόταση της ΠΕΔ. Ν. Αιγαίου για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την 28 Οκτωβρίου 1947, που καθορίζεται ως ημερομηνία προσαρτήσεως/ ενώσεως της Δωδεκανήσου προς την Μητροπολιτική Ελλάδα (Ν. 518/1948).
Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, ζητείται να πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα, σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, στα Δωδεκάνησα αλλά και εκτός της Ελλάδας, πανηγυρικές, επετειακές εκδηλώσεις «που θα σηματοδοτούν την ιστορικότητα του γεγονότος και θα απαντούν σε ανιστόρητες διεκδικήσεις, από όπου και αν προέρχονται, για την ελληνικότητα των νησιών μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου