Πολιτιστικά

Η Ρόδος για τη Ζωή Κυριακή 02 Νοεμβρίου

Για 5η συνεχή χρονιά η ΑΜΚΕ Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ, διοργανώνει Αγώνα-Περπάτημα κατά του Καρκίνου την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 11πμ.

Τα χρήματα μαζεύονται απο δωρεές καθώς και με την πώληση του ειδικού t-shirt το οποίο κοστίζει 5ευρώ και αποτελεί το εισιτήριο του Αγώνα. Φέτος το χρώμα είναι κίτρινο καθώς συμβολίζει τον καρκίνο του λάρυγγα. τονίζω πως δεν υπάρχουν καθόλου χορηγοί και ο Αγώνας διοργανώνεται με την βοήθεια εθελοντών μόνο.

Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να αγοράσουμε και να δωρίσουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου τα εξής μηχανήματα:

2010- Αγορά Δερματοσκόπιου, για την διάγνωση του καρκίνου του Δέρματος
2011- Εξοπλισμός για την θεραπεία του καρκίνου του Προστάτη
2012- Υστεροσκόπιο, για την διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας
2013- Κολονοσκόπιο, για την διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του Παχέος Εντέρου.

Φέτος τρέχουμε για τον καρκίνο του Λάρυγγα. Στόχος μας είναι η αγορά Ρινολαρυγγοσκόπιου, για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών του καρκίνου του λάρυγγα. Το μηχάνημα θα δωριθεί στην ΩΡΛ Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την Πλατεία Δημαρχείου για να καταλήξει πάλι εκεί μέσα από μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της θάλασσας, μέσα από την Τάφρο και την Μεσαιωνική Πόλη. Συμμετέχοντες είναι απλοί πολίτες αλλά και αθλητές που συμμετέχοντας στον Αγώνα στηρίζουν την διοργάνωση και βοηθάνε στην επίτευξη του στόχου. Πέρσι πήραν μέρος 6.000άτομα και ευελπιστούμε φέτος ο αριθμός να ανέβει!

Σημείο πώλησης των t-shirt είναι στον πεζόδρομο δίπλα στο Ακταίον. Το περίπτερο μας είναι ανοιχτό καθημερινά 10-14.00 και 17.30-20.30.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου