Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας της Χαρούλας Γιασιράνη, με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Συμβουλίων

Το Σάββατο, 28/9/2019, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΚΕΚ και Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, κας Χαρούλας Γιασιράνη, με τους Προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων και των Τοπικών Συμβουλίων της Ρόδου, το πλαίσιο έναρξης του σχεδιασμού των σεμιναρίων και δράσεων του έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» που θα υλοποιήσει το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ την περίοδο Οκτώβριος 2019-Μάιος 2020 και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνάντηση αυτή η κα Γιασιράνη αφού παρουσίασε τις δράσεις και τις δυνατότητες που παρέχει το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ζήτησε από από τους Προέδρους συνεργασία και συμπόρευση, προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι πυρήνες συνεργασίας ή να διευρυνθούν υφιστάμενες συνέργιες.

Ζήτησε ακόμα από τους παριστάμενους Προέδρους την προσέγγιση και την χαρτογράφηση της κατά τόπου ζήτησης εκπαίδευσης των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να επιτευχθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο στόχος της κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού του νησιού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι πρόεδροι :

ΡΟΔΟΥ: ΖΙΩΓΟΥ ΜΑΝΘΑ,

ΣΑΛΑΚΟΥ: ΑΓΓΟΥΡΑΣ ΣΤΕΡΓΟΣ ,

ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ: ΑΚΚΟΥΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,

ΚΑΛΥΘΙΩΝ: ΑΝΤΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,

ΜΑΣΣΑΡΩΝ: ΚΑΜΠΑΣΤΑΝΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ,

ΜΑΛΩΝΑΣ: ΜΟΥΣΤΑΚΕΛΛΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ,

ΣΟΡΩΝΗΣ: υΜΠΟΝΙΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,

ΜΑΡΙΤΣΩΝ: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,

ΙΑΛΥΣΣΟΥ: ΣΤΑΓΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,

ΚΑΛΑΒΑΡΔΩΝ: ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,

ΕΜΠΩΝΑ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

καθώς και εκπρόσωποι των κοινοτήτων

ΠΑΣΤΙΔΑΣ: ΑΥΓΕΝΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ,

ΛΙΝΔΟΥ: ΔΙΑΚΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ,

ΑΡΧΙΠΟΛΗΣ : ΠΑΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,

ΑΦΑΝΤΟΥ : ΠΕΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στην διαβούλευση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τόσο με ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες όσο και με πρακτικά παραδείγματα καλές πρακτικές από δράσεις προηγούμενων ετών του ΚΕΚ οι όποιες αφορούσαν σε ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ολιγοήμερα σεμινάρια καθώς και προγράμματα κατάρτισης διάρκειας αρκετών εβδομάδων που υλοποιήθηκαν όχι μόνο στην πόλη της Ρόδου αλλά και σε απομακρυσμένα χωριά του νησιού.

Όπως τόνισε η κυρία Γιασιράνη στους παρευρισκόμενους, το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ θέλει μέσω της ενεργοποίησης των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων να διασφαλιστεί τόσο η οριζόντια διάχυση της πληροφόρησης ως προς τις δωρεάν παρεχόμενες δράσεις όσο και η ισόρροπη παρουσία σε όλες τις κοινότητες δίνοντας έμφαση σ’ αυτές όπου κατά το παρελθόν δεν είχαν υλοποιηθεί σεμινάρια. Επιπροσθέτως, τονίστηκε από την Πρόεδρο η σημασία της στοχοθεσίας των δράσεων καθώς πέραν της ανάπτυξης νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων του ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και η ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού και η τόνωση των κοινωνικών δεσμών, κυρίως στις μικρές ή και απομονωμένες κοινότητες.

Αντίστοιχα, η κα Σπανού Φαίδρα Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΕΚ και Γ.Γ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου μίλησε για τη σημασία της Δια Βίου Μάθησης ως μηχανισμό ανάπτυξης του επιχειρείν, δίνοντας παραδείγματα όπου ομάδες ανθρώπων εκπαιδεύτηκαν σε τομείς της άυλης τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και αξιοποίησαν την αποκτηθείσα γνώση αναπτύσσοντας επιχειρηματικές δραστηριότητες με θετικά αποτελέσματα.

Σύντομα θα γίνει διαβούλευση του ΚΕΚ και με άλλους δημόσιους φορείς, καθώς και με επαγγελματικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Ρόδου αλλά και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου