Ειδήσεις

Ποιους προτείνει η κυβέρνηση για Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο

Τους 14 αρχαιότερους αρεοπαγίτες και τους 6 αρχαιότερους αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ως υποψηφίους για τις 5 θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και τη θέση του νέου προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.  Η λίστα με τα 20 ονόματα δικαστών διαβιβάζεται από τον  υπουργό Δικαιοσύνης στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η οποία και θα γνωμοδοτήσει.

Στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο -το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο- τους δικαστές που θα καλύψουν τις κενές θέσεις.

Ειδικότερα, η θέση  του προέδρου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που κενωθεί  στο τέλος του μήνα μετά την αποχώρηση της σημερινής πρόεδρού του Ανδρονίκης Θεοτοκάτου. Έτσι, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε τους 6 αρχαιοτέρους αντιπροέδρους στην επετηρίδα.

Η 62χρόνη Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αποχωρεί από τη θέση της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς συμπλήρωσε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο στη θέση της προέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι η τετραετία.

Έτσι, ο κατάλογος των  αντιπρόεδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου είναι οι εξής:

1)      Ιωάννης Σαρμάς,

2)      Σωτηρία Ντούνη,

3)      Γεωργία Μαραγκού,

4)      Αγγελική Μαυρουδή,

5)      Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και

6)      Μαρία Αθανασοπούλου.

Τέλος, οι 14 αρεοπαγίτες οι οποίοι έχουν την προβλεπόμενη τριετή θητεία στο βαθμό αυτό και προτάθηκαν   για την κάλυψη των 5 κενών θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου είναι   σύμφωνα με την επετηρίδα, οι κάτωθι:

1.      Μαρία Βαρελά,

2.      Γεώργιoς Κovτός,

3.      Ασπασία Μαγιάκoυ,

4.      Αρτεμισία Παvαγιώτoυ,

5.      Αλτάvα Κoκκoβoύ,

6.      Χρήστoς Βρυvιώτης,

7.      Δημήτριoς Γεώργας,

8.      Γεώργιoς Αvαστασάκoς,

9.      Iωάvvης Μαγγίvας,

10.  Διovυσία Μπιτζoύvη,

11.  Γεώργιoς Χoϊμές,

12.  Μαρία Νικoλακέα,

13.  Αβρoκόμη Θoύα και

14.  Γεώργιoς Παπαηλιάδης.

πηγή capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου