Δεύτερη χρονιά, δεύτερη ιστορική χαμένη ευκαιρία για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Διαγόρα. Αυτό που έμοιαζε λίγο- πολύ δεδομένο, επιβεβαιώθηκε χθες και ο «γηραιός» παραιτήθηκε από τον 2ο όμιλο νότου της Α2 Κατηγορίας. Μάλιστα, ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου επρόκειτο μέχρι χθες το απόγευμα να στείλει την επιστολή παραίτησης του στην Α2 Κατηγορία, ώστε να μην μπει καν στη διαδικασία της σημερινής κλήρωσης και να παίξει για μία ακόμη χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «γηραιός» απέκτησε το δικαίωμα να παίξει στις εθνικές κατηγορίες, αλλά όπως πέρσι έτσι και φέτος δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και παραιτείται και επίσημα από την Α2 Κατηγορία. Ο Γ.Σ. Διαγόρας θα συμμετέχει ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα και μαζί με τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, τον Ιπποκράτη Κω και την Ακαδημία Καλύμνου θα αποτελέσουν το «καρέ´της νέας χρονιάς. Ο Γ.Σ. Διαγόρας δίνει αποκλειστικά το βάρος του στο ανδρικό τμήμα, εκεί όπου μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ’ Εθνική και να διεκδικήσει κάτι καλό, ενώ το γυναικείο θα παίξει ξανά στο τοπικό με το ίδιο ρόστερ. Αν μη τι άλλο, για μία ακόμη χρονιά το ροδίτικο γυναικείο μπάσκετ χάνει την ευκαιρία να έχει εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες, όπου εμφανίστηκε για τελευταία χρονιά τη σεζόν 2007-08 με τον Ιβίσκο. Να θυμίσουμε ότι τη χρονιά 2015-16 ο Πήγασος Κρεμαστής ανέβηκε μέσω των αγώνων μπαράζ στην Α2 Κατηγορία, αλλά για οικονομικούς λόγους δεν έπαιξε, ενώ το ίδιο ισχύει τα δύο τελευταία χρόνια για τον Διαγόρα. Με απλά λόγια η προοπτική ανάπτυξης του γυναικείου μπάσκετ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αφού τα τελευταία χρόνια και η Κως έχασε τους εκπροσώπους της (Ιπποκράτης, Ανταγόρας) στις εθνικές κατηγορίες, ενώ τα σημάδια από την παρουσία των πρωταθλητών μας στην Αθήνα δεν είναι και πολύ…ενθαρρυντικά.
H ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Κ.: ”Από τον Γ.Σ. Διαγόρας στάλθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η παρακάτω επιστολή: ”Κύριε πρόεδρε, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε αδυναμία συμμετοχής στο επερχόμενο πρωτάθλημα Α2 Εθνικής Κατηγορίας γυναικών, λόγω του δυσβάστακτου κόστους μετακίνησης της ομάδας μας 10 φορές στην Αθήνα και μια στη Σαντορίνη. Σε αυτό, συνέβαλλε η δυσχερής συγκυρία της πανδημίας που επηρέασε βάναυσα την οικονομία του νησιού μας και κατ΄ επέκταση όσων στηρίζουν οικονομικά την ομάδα και το σωματείο μας, αλλά και η έλλειψη βοήθειας από οποιοδήποτε κρατικό φορέα, ώστε να μην αισθανόμαστε εδώ στην παραμεθόριο και μάλιστα, κατά τις δύσκολες ημέρες που ζούμε, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Με την ευκαιρία, επιθυμούμε να δηλώσουμε πως η απουσία μιας ενδιάμεσης εθνικής κατηγορίας, ανάμεσα στο τοπικό πρωτάθλημα και την Α2, κάνει ακόμη πιο δύσκολη έως αδύνατη τη στελέχωση μιας ανταγωνιστικής ομάδας σε μια περιοχή που βρίσκεται τόσο μακριά από το κέντρο. Με την ελπίδα η διοργανώτρια αρχή να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της επαρχίας και ιδιαίτερα, της νησιωτικής χώρας, ευχόμαστε στις υπόλοιπες ομάδες καλό πρωτάθλημα, με υγεία για όλους”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ