Το Race for the Cure® είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για την υγεία των γυναικών στην Ευρώπη. Μέσα από αυτόν τον αγώνα, οργανισμοί για τον καρκίνο του μαστού και νοσοκομεία καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πόρους, αλλά και να συνεισφέρουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Με περισσότερες από 500,000 νέες διαγνώσεις και 130,000 θανάτους από καρκίνο μαστού κάθε χρόνο στην Ευρώπη, οι πόροι αυτοί είναι ζωτικής σημασίας. Στο Race for the Cure® εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχουν πλήθος νέων δωδεκανησίων με πρωτεργάτες τη νεολαία της Καρπάθου και της Κάσου που συμμετέχουν ανελλιπώς τα τελευταία 8 χρόνια.

Η κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 ενέπνευσε το Άλμα Ζωής, τους διοργανωτές στην Ελλάδα, έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πάμε το Race for the Cure® ένα βήμα παραπέρα. Σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης καλούμαστε να συμμετάσχουμε στο digital Race for the Cure®!

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου δημιουργούμε τον δικό μας περίπατο 3χλμ. ή αγώνα δρόμου 5χλμ. μαζί με μέλη και φίλους του Σ.Α.Δ.Ν. και συνδεόμαστε με χιλιάδες άτομα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προτείνονται όχι μία, αλλά δύο διαδρομές που θα ενώσουν σχεδόν όλα τα Δωδεκάνησα, καθώς θα περνάει από τα γραφεία των περισσότερων δωδεκανησιακών σωματείων της Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Διαδρομή Α: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα: 11π.μ.

Αφετηρία: Δωδεκανησιακή Εστία (Υψηλάντου 143 – 145 Πειραιάς), Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, Ενωση Ροδίων Αθηνών-Πειραιώς, Συλλογος Απ. Δωδεκανησίων Νέων

Από εκεί ξεκινάμε και πάμε κατά σειρά: Κολοκοτρώνη 80 (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ – ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ ΝΕΩΝ), Κολοκοτρώνη 82 (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΑΙΩΝ «Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ» – Ένωση Συμαίων Νέων “Ο ΝΙΡΕΥΣ”), Κολοκοτρώνη 156 & Κανθάρου (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»), Αντωνίου Θεοχάρη και Φλέσσα 60-62 (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΙΩΝ « Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ») και επιστροφή στην Ομοσπονδία.