Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι 2.200 άνθρωποι που ζητούν άσυλο στη χώρα έφτασαν μέσα σε 24 ώρες – από το πρωί της Δευτέρας μέχρι σήμερα, Τρίτη – στη Βαυαρία, περνώντας τα σύνορα από την Αυστρία. Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που έχει καταγραφεί μέσα σε μία ημέρα από την αστυνομία της Βαυαρίας από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, επισήμανε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Η αστυνομία του Μονάχου, η αρμοδιότητα της οποίας εκτείνεται από τη βαυαρική πρωτεύουσα μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία, κατέγραψε τους 2.200 πρόσφυγες από τις εννέα το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις εννέα το πρωί της Τρίτης.

Εκατοντάδες μετανάστες επιβιβάστηκαν την Δευτέρα σε τρένα για να μεταβούν από την Ουγγαρία στη Γερμανία μέσω της Αυστρίας.

Στη Βιέννη έφτασαν την Δευτέρα 3.650 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν θεωρήσεις εισόδου, και ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ στις αφίξεις για μία ημέρα. Ωστόσο, την Τρίτη ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βουδαπέστης έκλεισε τις πύλες του στους μετανάστες.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Γερμανία, είναι ο τελικός προορισμός των περισσότερων προσφύγων και μεταναστών. Το Βερολίνο εκτιμά ότι μόνο φέτος θα δεχτεί 800.000 αιτήματα για χορήγηση ασύλου, αριθμός τετραπλάσιος σε σύγκριση με το 2014.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ