Ειδήσεις

Σταδιακή βελτίωση των οικονομικών της ΔΕΥΑΡ

Βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΡ.
Αυτό προκύπτει από τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα της χρήσης του έτους 2013 που τέθηκαν στην κρίση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησε ο νέος δήμαρχος κ Φώτης Χατζηδιάκος που ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ και δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά περισσότερη ενημέρωση για τη λειτουργία της επιχείρησης.

«Θα παραδώσουμε στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο και απολογισμό για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ. Η συνεδρίαση κύλησε ήρεμα χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Συζητήσαμε για τους είκοσι εργαζόμενους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουν κρατικές αποφάσεις για τη μείωση των αποδοχών τους. Τελικά μετά από διαπραγμάτευση συμφωνήσαμε να καταβάλουμε στον κάθε ένα 1000 ευρώ κάθε μήνα. Θα προσβάλουμε όμως την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι 20 εργαζόμενοι κατέφυγαν ξανά στα δικαστήρια και με διαταγή πληρωμής κατάφεραν να μπλοκάρουν λογαριασμό της επιχείρησης.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς αναφέρθηκε και στην θετική πορεία των οικονομικών της ΔΕΥΑΡ.
«Ο ισολογισμός της ΔΕΥΑΡ δείχνει ότι υπάρχουν κέρδη της τάξεως του 1.000.000€. Η επιχείρηση είναι εντάξει και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτό οφείλεται και στην συνετή διαχείριση που κάναμε και στις μειώσεις των μισθών εξαιτίας των μέτρων που δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως του 2013 δεν ενέκριναν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ κκ Στέργος Στάγκας και Δημήτρης Τσοπανάκης.
«Ναι μεν η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη αλλά θεωρούμε πως δεν είναι αυτά που πρέπει. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στην μείωση των μισθών», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσοπανάκης.
Συζήτηση έγινε και για τους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ και της πρώην ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου που διεκδικούν μισθούς για την εργασία που προσέφεραν μέχρι την ημέρα που τους κοινοποιήθηκε η απόφαση απόλυσης.
«Η επιχείρηση θεωρεί πως δεν θα πρέπει να τους πληρώσει για το συγκεκριμένο διάστημα. Και αυτή η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Τσοπανάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου