Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται ο 12ος Κύκλος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών ΝΔ στην Αθήνα, αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου, στο πλαίσιο της δράσης επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της ΝΔ με περί τα 100 στελέχη να δηλώνουν την ικανοποίησή τους.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών αποτελεί μια καινοτόμα δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίαςπου λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2016. Σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει 11 κύκλους σε Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Καλαμάτα, και Κομοτηνή. Μετά από μαζική συμμετοχή κι ενθουσιώδη ζήτηση, πραγματοποιείται ο τρέχωνκύκλος για την Αθήνα, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την εποπτεία του Γραμματέα  Π.Ε. κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την ευθύνη του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Χρήστου Ταραντίλη.

Εισηγητές του προγράμματος είναι διακεκριμένοι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου. Ανάμεσα στις θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκανήταν Ηγεσία και Λήψη Αποφάσεων, Στρατηγική και Βασικά Πολιτικά Μηνύματα της ΝΔ, Βασικές Αρχές για Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις, Οικονομία: Η ελληνική κρίση, Οδικός Άξονας Εξόδου από τη Κρίση, Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας, Εθνικά Θέματα και Σύγχρονες Προκλήσεις κ.α.

Πρόγραμμα

 

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

09:00Εγγραφές

10:00Στρατηγική-Βασικά Πολιτικά Μηνύματα της ΝΔ

Εισηγητής: Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής Στρατηγικής και Επικοινωνίας ΝΔ

 

11:30Διάλειμμα

11:40 Ηγεσία και Λήψη Αποφάσεων Ι

Εισηγητής: Καθηγητής Χρήστος Δ. Ταραντίλης, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού ΝΔ

13:10 Διάλειμμα

13:20 Ηγεσία και Λήψη Αποφάσεων ΙΙ

Εισηγητής: Καθηγητής Χρήστος Δ. Ταραντίλης, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού ΝΔ

14:50 Διάλειμμα

15:00Βασικές Αρχές για Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις

Εισηγητής: Δρ. Ανδρέας Νικολόπουλος, Καθηγητής Διαπραγματεύσεων Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

17:00 Λήξη 1ης ημέρας

 

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

 

10:00Οικονομία: Η ελληνική κρίση

Εισηγητής: Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, CardiffUniversity

11:30Διάλειμμα

11:40Οικονομία: Οδικός Άξονας Εξόδου από τη Κρίση

 

Εισηγητής: Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, CardiffUniversity

13:00Διάλειμμα

13:15Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας Ι

Εισηγητής: Βασίλης Φεύγας,Πολιτικός Επιστήμονας σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας

14:45Διάλειμμα

15:00Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας ΙΙ

Εισηγητής: Βασίλης Φεύγας, Πολιτικός Επιστήμονας  σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας

16:30 Λήξη 2ηςμέρας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ