Ειδήσεις

Η Ρόδος και οι αρχές υποδέχτηκαν το κ/ζ ‘Disney Magic’ (φωτογραφίες)

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργάνωσαν υποδοχή για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Disney Magic την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 και ώρα 10:00 στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου. Το συγκεκριμένο πλοίο πρακτορεύεται το Πρακτορείο Γενικού Τουρισμού «Γεωργιάδης Τουριστική Α.Ε.».

Το κρουαζιερόπλοιο Disney Magic προσεγγίζει για πρώτη φορά το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη προσεγγίσεις, συνολικά τρεις για φέτος (10 Ιουλίου και 19 Ιουλίου). Μετέφερε συνολικά 3.200 επιβάτες οι οποίοι είναι κυρίως Αμερικανοί υπήκοοι.

Τους επιβάτες υποδέχθηκαν η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κύριος Κώστας Χατζίκος, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Τεχνικού Τμήματος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίκα Δεληγιάννη, η

προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου κυρία Μαρία Καραμπίνη, ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης, η γραμματέας της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και υπεύθυνη του έργου Aegean Cuisine κυρία Μαριτάνα Αλακιώτου Ανθοπούλου και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Σέβα Τσίμπλη.

Η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. του Δήμου Ρόδου είχε ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που περιελάμβανε port pouri κομμάτια της Walt Disney, μελωδίες των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Χατζηδάκη συν κάποια κομμάτια σχετικά με το αντικείμενο της θεματικής κρουαζιέρας. Τη Φιλαρμονική διηύθυνε ο κύριος Δημήτριος Χαλκιάς.

Οι κυρίες Σέβα Μαργαρίτη- Καταβενάκη και Βούλα Καταβενάκη, πρόεδρος και μέλος αντίστοιχα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Ρόδου, ντυμένες με τοπικές παραδοσιακές στολές μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι που και αυτή τη φορά ήταν χορηγία της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου.

Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης και η γραμματέας της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και υπεύθυνη του έργου «Aegean Cuisine» κυρία Μαριτάνα Αλακιώτου- Ανθοπούλου μοίραζαν στους επιβάτες δωράκια με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία κατενθουσίασαν τους τουρίστες. Πιο συγκεκριμένα μοίραζαν συσκευασίες με τσάι του βουνού και ρίγανη. Ο κύριος Παγωνάκης και η κυρία Αλακιώτου- Ανθοπούλου συνομίλησαν με πολλούς από τους επισκέπτες της Ρόδου και τους εξήγησαν τη σημασία και τον τρόπο παραγωγής των συγκεκριμένων τοπικών προϊόντων.

Τα μέλη του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής «η Πρόοδος» παρουσίασαν ροδίτικους παραδοσιακούς χορούς στους παρευρισκόμενους. Τα μέλη του Συλλόγου πλαισίωσαν ο κύριος Μιχάλης Λαουντός (λύρα) και ο κύριος Κωνσταντίνος Μακρής (λαούτο).

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν έντυπο υλικό σε όσους επιθυμούσαν να εκδράμουν στο νησί της Ρόδου και απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που τους έθεσαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Μάλιστα πολλοί από αυτούς ήθελαν να ενημερωθούν εκτενώς για το νησί μας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υποδοχής, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο μία μικρή δεξίωση όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Στάθης Κουσουρνάς, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κυρία Λίτσα Φτακλάκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος κύριος Ιωάννης Αργυρίου, ο Διευθυντής του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κύριος Επαμεινώνδας Αξιώτης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τεχνικού Τμήματος του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κυρία Μαρίκα Δεληγιάννη, η Εκπρόσωπος του Ε.Ο.Τ. κυρία Μαίρη Θυμιανού,

ο Διευθυντής Ασφαλείας του Τουριστικού Λιμανιού κύριος Παναγιώτης Ντόκος, ο Διευθυντής του Β΄ Λιμενικού Φυλακίου κύριος Δημήτρης Συκιανάκης, ο Διευθυντής του Τελωνείου Ρόδου κύριος Βασίλης Κούρτης, ο Διευθυντής του Ελέγχου Διαβατηρίων του Τουριστικού Λιμανιού Ρόδου κύριος Βασίλης Έξαρχος, η Αξιωματικός του Ελέγχου Διαβατηρίων του Τουριστικού Λιμανιού Ρόδου κυρία Ελένη Χαρίτου και ο Αξιωματικός του Ελέγχου Διαβατηρίων του Τουριστικού Λιμανιού Ρόδου κύριος Φίλιππος Φιλίππου.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου, της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, του Τουριστικού Πράκτορα κυρίου Γεωργίου Γεωργιάδη και του Καπετάνιου του πλοίου κυρίου Robert Olmer. Ακολούθησαν μία μικρή δεξίωση και μία ξενάγηση στο πλοίο προς τιμήν των προσκεκλημένων.

Το πλοίο αναχώρησε από τη Ρόδο για τον επόμενο προορισμό του, το Κουσάντασι της Τουρκίας, στις 17:00.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου