Τοπικές Ειδήσεις

Ακόμη μια ένσταση της αναδόχου των LED για την μη παραλαβή τιμολογίων και λογαριασμών προς πληρωμή

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου εξέτασε εκ νέου χθες, εκτός ημερησίας διατάξεως, ακόμη ένα πρακτικό της Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης της Σ.Π.Υ. «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων – Εφαρμογές SmartCities, με εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ρόδου», με την από 17-05-2021 ένσταση της Ένωσης Εταιρειών «Ο.Τ.Ε. Α.Ε. – GLOBILEDM. E.Π.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».
Αποφαίνεται ότι μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχει βεβαιωθεί και δεν έχει εκκαθαρισθεί οποιαδήποτε ολοκλήρωση εργασιών, ούτε ισχύουν οι ισχυρισμοί για αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου.
Θεωρεί επιπλέον ότι δεν έχει ακόμη κριθεί και είναι στη φάση του πέρατος η διαδικασία της έκπτωσης επί της κρίσης του ουσιώδους ζητήματος της συμμόρφωσης ή μη επί των λόγων της έκπτωσης και επιπλέον ότι δεν είναι δυνατόν να μη λαμβάνεται υπόψη ότι έχει επίσης επιληφθεί και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Τονίζει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, δεν είναι δυνατόν να προβεί σε εισήγηση και ούτε συνακόλουθα η Οικονομική Επιτροπή δύναται να εγκρίνει οποιαδήποτε παραλαβή τιμολογίων και λογαριασμών προς πληρωμή.
Επισημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει προς επανεξέταση τιμολογίων και λογαριασμών παρελθόντων περιόδων για τις οποίες σύννομα και βάσιμα εκδόθηκαν οι ως άνω αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ούτε βέβαια ισχύει οποιαδήποτε αυτοδίκαιη παραλαβή τους.
Κάνει λόγο για εξαιρετικά μεγάλο και πολυεπίπεδο εύρος της υπόθεσης που απαιτεί λεπτομερή και ενδελεχή ενασχόληση, κατά συνάρτηση με το επίσης εξαιρετικά μεγάλο οικονομικό αντικείμενο του ανταλλάγματος της συγκεκριμένης σύμβασης, με οφειλόμενο σκοπό και αποτέλεσμα αυτής την εξοικονόμηση πόρων του Δήμου Ρόδου υπέρ και προς ωφέλεια των δημοτών, ήτοι προς το καλό των δημοτών και προς εξυπηρέτηση του δημοσίου /δημοσιονομικού συμφέροντος.
Προσθέτει ότι οι πόροι της Σύμβασης αφορούν από τους πολίτες εισπραττόμενα ανταποδοτικά τέλη, αφού υπό τις παραπάνω οφειλόμενες δημοσιονομικές παραμέτρους εξαγγελιών της Διακήρυξης και όρων πραγμάτωσης της Σύμβασης, είναι αδιανόητο αυτή τη ζοφερή για την κοινωνία περίοδο, όπως απεικονίζεται ευθέως με τα διαβιβαζόμενα τιμολόγια, να μην αντανακλάται και να εκλείπει σε ουσιαστικά τεχνικοοικονομικά μεγέθη πράγματι εξοικονόμηση ρεύματος σοβαρής κλίμακας που να στηρίζει τους δημότες και καταναλωτές, έχοντας έτσι εμφανέστατες οπισθοβαρείς επιπτώσεις για τους πολίτες επειδή γενεσιουργός αιτία της Σύμβασης ήταν εκ του αποτελέσματος διαδικασίες που οδήγησαν σε ουσιαστικά ανεπαίσθητες εκπτώσεις «τίποτα», ζητήματα δηλαδή που ως βαρύνουσες συνθήκες μεγιστοποιούν ακόμη περισσότερο τις ευθύνες της δημοτικής αρχής επί του τελικού πορίσματος, όταν μάλιστα έχει ήδη επιληφθεί και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου