Ρεπορτάζ

Παραχώρηση της συντήρησης και χρήσης του πάρκου του Ροδινιού στη Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε

Με απόφαση που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το συμβούλιο της Κοινότητας Ρόδου του Δήμου Ρόδου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της παραχώρησης της συντήρησης και χρήσης του πάρκου του Ροδινιού στη Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε.
Η Πρόεδρος κ. Μάνθα Ζιώγου εισηγούμενη το θέμα ανέφερε ότι εν όψει της θερινής περιόδου τόσο για την υποδοχή των επισκεπτών όσο και των δημοτών μας, αλλά πρωτίστως για την ευταξία του περιβάλλοντος χώρου πρέπει να παραχωρηθεί η συντήρηση, διαχείριση και χρήση του πάρκου του Ροδινιού στην Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε λόγω της συνάφειας του αντικειμένου της, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς της δημοτικής εταιρίας.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου επίσης πρότειναν στους όρους παραχώρησης να συμπεριληφθούν και οι παρακάτω:
– Να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών και επισκεπτών στο πάρκο χωρίς την επιβολή οποιαδήποτε τιμήματος
-Το πάρκο δεν πρέπει να απωλέσει την βασική του ιδιότητα ως εκ τούτου η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας του όπως και για την ασφάλεια του (πυρασφάλεια, παράνομη υλοτομία, κλπ).
-Θα ενημερώνεται το Συμβούλιο της Κοινότητας για σοβαρά ζητήματα που άπτονται κάθε χρήσης όπως πχ. μισθώσεις, εκμετάλλευση από τρίτους και με σύμφωνη γνώμη της από το Συμβούλιο της θα προχωρεί στην υλοποίηση.
-Η εταιρεία να καταβάλει ανταποδοτικά οφέλη της τάξεως του 15% των ακαθάριστων εσόδων στην Κοινότητα ετησίως, ώστε να χρησιμοποιούνται αυστηρά για την συντήρηση και διατήρηση άλλων πάρκων εντός της Κοινότητας με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Αρνητικά ψήφισαν οι κ.κ. Χρήστος Μπάρδος και ο κ. Κωνσταντίνος Τρέχας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου