Αθλητικά

Μαραθώνιος Ρόδου: Επιστρέφει στις 30 Απριλίου με γνωστούς δρομείς από 60 χώρες και τη… Μαραθώνια Φλόγα

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων δρομέων και αθλητών από 60 (μέχρι στιγμής) χώρες του κόσμου.
Τον αγώνα θα «φωτίσει» η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη Ρόδο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το παράλληλο πρόγραμμα του Μαραθωνίου.
Λεπτομέρειες για τη φετινή διοργάνωση αποκάλυψε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ο.Ε. και προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλη Ζήκα, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χρήστου Μπάρδου, του πρόεδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου − Δ.Ο.Π.Α.Ρ (πρόεδρο της ΔΕΡΜ.Α.Ε. και του ΠΡΟΤΟΥΡ), Αλέξανδρου Κολιάδη και του τεχνικού διευθυντή του αγώνα, Νίκου Πολιά, παρουσία χορηγών, υποστηρικτών και φίλων της διοργάνωσης.
Η κ. Παπαβασιλείου αποκάλυψε ότι μία μέρα πριν τον αγώνα, το Σάββατο 29 Απριλίου θα φθάσει στη Ρόδο με αντιπροσωπεία εκπροσώπων του Δήμου Μαραθώνα και του κεντρικού ΣΕΓΑΣ η Μαραθώνια Φλόγα και ότι για την υποδοχή, την άφιξή της στο κέντρο της πόλης και το άναμμα του βωμού, θα πραγματοποιηθεί μία ιδιαίτερη εκδήλωση για την οποία, οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. Επίσης, φέτος εντάχθηκε και πάλι στο πρόγραμμα του Μαραθωνίου ο παιδικός αγώνας 1000 μέτρων, ενώ για μία ακόμη χρονιά, η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία διοργανώνει με αφορμή τον Μαραθώνιο Ρόδου, πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού με θέμα: «Άθλοι και Μουσες».
Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, οι οποίοι είναι οι: Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Χαράλαμπος Πιτσώλης, Κατερίνα Ασημακοπούλου, Ευάγγελος Μαλιόγλου, Ράνια Ρεμπούλη, Μιχάλης Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς και οι «βετεράνοι» Γιώργος Μάλλιαρης και Βλάσης Καραβασίλης.
Εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες της προς τους συνδιοργανωτές, χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντές και προς όλους τους συντελεστές του Μαραθωνίου Ρόδου. Αναφέρθηκε και στην απευθείας μετάδοση του φετινού και του επόμενου αγώνα από την ΕΡΤ3, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αποτελεί μία ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία για το Μαραθώνιο της Ρόδου, καθώς δίνει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τη διοργάνωση. Επιπλέον, η απευθείας μετάδοση, θα αποτελέσει μία εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή του νησιού.
Χρήστος Μπάρδος:
«Θα ήθελα ν’ αναφέρω τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την Περιφερειακή αρχή μας: η πρώτη είναι η καινοτομία, η δεύτερη είναι η εξωστρέφεια και η τρίτη είναι η καταξίωση. Όσον αφορά την καινοτομία, είμαστε η μοναδική Περιφέρεια που έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ σε διεθνές επίπεδο, ενώ με την εξωστρέφεια προβάλλεται όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλο το Νότιο Αιγαίο και τα νησιά μας σ’ όλο τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο, τον πιο ποιοτικό και υγιή, όπως είναι ο αθλητισμός. Όσον αφορά την καταξίωση, υπάρχουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο, μπορούν ν’… απογειώσουν τον Μαραθώνιο Ρόδου και να τον πάρουν ένα επίπεδο ψηλότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε πολύ περήφανοι που στεκόμαστε δίπλα σας κι ελπίζουμε ότι αυτή η διοργάνωση θα συνεχίσει να είναι θεσμός και τα επόμενα χρόνια».
Αλέξανδρος Κολιάδης:
«Ο Αντώνης Καμπουράκης και γενικώς η δημοτική αρχή έχουμε δείξει τα τελευταία τρία χρόνια ότι αυτές τις διοργανώσεις δεν πρέπει μόνο να τις στηρίζουμε οικονομικώς, αλλά δείχνουμε εμπράκτως στους διοργανωτές και τους εθελοντές ότι είναι υποχρέωση μας αυτό. Μια απ’ αυτές τις σπουδαίες εκδηλώσεις στο νησί μας είναι ο Μαραθώνιος και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι ν’ αξιοποιεί ο καθένας μας τον πολύτιμο χρόνο του με την οικογένεια ή τις επιχειρήσεις του για να προσφέρει στην καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Γνωρίζω επίσης πόσο υπεύθυνοι άνθρωποι είναι όλοι στην οργανωτική επιτροπή και πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το γεγονός, γιατί δεν είναι εύκολο να στηθεί όλο αυτό. Το να φιλοξενήσεις, για παράδειγμα τη φλόγα θέλει πάρα πολλή δουλειά και κόπο κι έχω διαπιστώσει μέσα από τη συνεργασία ότι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και είμαστε υποχρεωμένοι, όχι μόνο να παρέχουμε τη βοήθειά μας, αλλά να είμαστε στο πλευρό τους όποτε θέλουν να διοργανώσουν κάτι παρόμοιο. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε πολύ καλά, τα φώτα θα στραφούν στο νησί μας, η ΕΡΤ-3 είναι δίπλα μας και για πρώτη φορά ένας μαραθώνιος της περιφέρειας θα έχει τέτοια τηλεοπτική κάλυψη. Χαίρομαι πολύ που ο Μαραθώνιος Ρόδου δεν είναι μόνο για τους αθλητές, αλλά έχει να κάνει με τους Ροδίτες και με μικρά παιδιά».
Νίκος Πολιάς:
«Χαίρομαι πολύ που συνεχίζουμε αυτή την εξαιρετική συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή, τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες του Μαραθωνίου Ρόδου και υπάρχει ανταπόκριση από την κοινωνία του νησιού. Μετά από τα δύο χρόνια του κορονοϊού υπήρχε μια αβεβαιότητα, όχι μόνο στον Μαραθώνιο Ρόδου, αλλά γενικότερα στους αγώνες δρόμου ανά την Ελλάδα για το ποια είναι η συνέχεια. Πέρσι, το στοίχημα το κερδίσαμε, κι ο Μαραθώνιος Ρόδου έδωσε το «παρών» δυναμικά κι επιτυχημένα. Είναι ο μοναδικός αγώνας και ίσως ξεπερνάει κι αυτόν της Αθήνας με τόσο μεγάλο ποσοστό συμμετοχών από το εξωτερικό. Έχουμε δρομείς που προέρχονται από περισσότερες από 60 χώρες. Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Αμερική, από τη Σιγκαπούρη μέχρι τη Νότιο Αφρική και φυσικά από την Ευρώπη, είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου