ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αριθμοί στο Κολοσσός- Άρης!

Μάκης Δούβαλης 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΡΗΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Στη Ρόδο θα ανοίξει το Σάββατο (16:00, ΕΡΤ Sports 2/ ERTFLIX) η αυλαία της 20ής αγω­νι­στική της Basket League, με τον Κολοσσό να υπο­δέ­χε­ται τον Άρη. Η ομάδα του Ηλία Καν­τζούρη προ­έρ­χε­ται από τέσ­σε­ρις δια­δο­χι­κές ήττες που την έχουν κρα­τή­σει στις έξι νίκες (6-12) αλλά στη Ρόδο έχει θετικό ρεκόρ (5-3). Οι «κιτρι­νό­μαυ­ροι» ηττή­θη­καν την Τετάρτη από τον Προ­μη­θέα Πάτρας και με τρία σερί αρνη­τικά απο­τε­λέ­σματα, έχουν πλέον ρεκόρ 6-13 και 2-7 μακριά από το Nick Galis Hall.

ΤΟ «ΔΙΠΛΟ» ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

Ο Κολοσ­σός ήταν ο νικητής στο παι­χνίδι του πρώτου γύρου αφού επι­βλή­θηκε του Άρη στο Nick Galis Hall με 84-74. Είχε σε πολύ καλή μέρα τον Κένι Γκόινς (34π, 5/6β, 7/7δ, 5/6τρ, 36rank) και τον Ντο­μι­νίκ Άρτις (20π, 7ρ, 5ασ, 3κλ.). Για τους «κιτρι­νό­μαυ­ρους» καλύ­τε­ροι στο παι­χνίδι της δεύ­τε­ρης μέρας των Χρι­στου­γέν­νων, ο Μάριο Τσάλ­μερς (19π, 4/5τρ) και ο Γιάννης Κου­ζέ­λο­γλου (13π, 15ρ.) ήταν οι κορυ­φαίοι. Το ματς του Σαβ­βά­του θα είναι το 30ό μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της Basket League. Ο Κολοσ­σός έχει συνο­λικά το προ­βά­δι­σμα ενώ ήταν ο νικητής των έξι από τους τελευ­ταί­ους επτά αγώνες με τον Άρη.

ΣΥΝΟΛΟ

Κολοσ­σός Ρόδου- Άρης 17-12

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΡΟΔΟΥ

Κολοσ­σός Ρόδου- Άρης 10-4

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

2010-11: Κολοσ­σός Ρόδου- Άρης 89-70

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

2014-15 Κολοσ­σός Ρόδου- Άρης 78-77 (Ντό­μι­νικ Ουότερς 25 πόντοι για τον Κολοσσό)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

*Με την επόμενη εμφά­νιση του, ο Σωτήρης Μπιλλής θα γίνει ο 6ος της σχε­τι­κής λίστας της ομάδας της Ρόδου, αφού προς το παρόν μοι­ρά­ζε­ται τη θέση με τον Κώστα Παπα­δάκη έχοντας από 68 παι­χνί­δια.

*Μόνο ο Πανα­θη­ναϊ­κός και ο Προ­μη­θέας Πάτρας, έχουν μεγα­λύ­τερο μέσο όρο ασίστ από τον Κολοσσό Ρόδου (17,89).

*Ο Κολοσ­σός εκτελεί 17,89 βολές ανά αγώνα, έχοντας τον δεύτερο μικρό­τερο μέσο όρο της κατη­γο­ρίας. Από αυτές παίρνει 13,11 πόντους, στον χαμη­λό­τερο μέσο όρο μαζί με εκείνο του Ιωνικού Νικαίας.

*Τέσ­σε­ρις πόντους μακριά από τους 500 στη Basket League είναι ο Δημή­τρης Φλιώνης, που θα γίνει ο 39ος στην ιστορία του Άρη στο επαγ­γελ­μα­τικό πρω­τά­θλημα που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

*Το δεύτερο μεγα­λύ­τερο μέσο όρο εκτε­λε­σμέ­νων βολών έχει ο Άρης (22,58), λίγο πίσω από τον Προ­μη­θέα (23). Από αυτές παίρνει 16,58 πόντους που είναι ο μεγα­λύ­τε­ρος μέσος όρο μεταξύ των 12 ομάδων της Basket League.

*Ο Άρης έχει μέσο όρο 13,58 ασίστ που είναι ο χαμη­λό­τε­ρος της κατη­γο­ρίας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.