Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενος για ζωοκτονία και οπλοχρησία, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας Αλβανός.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 28η Ιουλίου 2013 μετά από την καταγγελία κτηνοτρόφου από τα Μαριτσά στους αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού.
Ο κτηνοτρόφος κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι ευρισκόμενος στην κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας του, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Μαριτσών και Ψίνθου, ενημερώθηκε από ένα εξάδελφό του, ότι είχε ακούσει δύο πυροβολισμούς στην περιοχή Σαψή.
Μετέβησαν στην συγκεκριμένη περιοχή και εντόπισαν πλησίον της κτηνοτροφικής μονάδας ένα αυτοκίνητο τύπου «Citroen Xsara», το οποίο όπως προέκυψε από τον έλεγχο των αστυνομικών, ανήκε στον κατηγορούμενο.
Οι δύο μάρτυρες αναζήτησαν το άτομο που είχε πυροβολήσει σε περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι και ο κτηνοτρόφος είχε δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας κρατούσε μια καραμπίνα και ο δεύτερος δύο μαύρες νάιλον σακούλες.
Οι τελευταίοι, όταν είδαν τον κτηνοτρόφο και τον εξάδελφό του επιχείρησαν να κρυφτούν, ενώ στην πορεία ο ένας διέφυγε πεζός προς τ’ Αφάντου και ο άλλος επιβιβάστηκε και έφυγε με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο.
Με το αυτοκίνητο μετέβη στο σημείο που ήταν κρυμμένοι ενωρίτερα και πήρε τις δύο σακούλες που περιείχαν δύο νεκρές αίγες.
Από έρευνα της κτηνιατρικής προέκυψε ότι οι δράστες είχαν πυροβολήσει ένα ερίφιο μαι μια αίγα και εν συνεχεία τις έσφαξαν.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι το αυτοκίνητό του το έδινε σε φίλους του για να κάνουν μεταφορές και ότι δεν θυμάται σε ποιόν το είχε δώσει την επίμαχη ημέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ