Με απόφαση της Κομισιόν, η οποία κοινοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην ελληνική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακυρώνονται οι μαθητικές εκδρομές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το σκεπτικό ότι «ο τρόπος με τον οποίον γίνονται σήμερα είναι ανορθόδοξος και δεν εκπληρούνται οι στόχοι της Εκπαίδευσης».
Σύμφωνα με την Κομισιόν ειδικότερα, τα αρμόδια υπουργεία δεν επιτρέπεται να εγκρίνουν την πραγματοποίηση εκδρομών αν δεν έχει προηγουμένως κατατεθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο θα εξηγούνται οι σκοποί και οι στόχοι της εκδρομής, καθώς και το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, το οποίο «δεν επιτρέπεται να συγχέεται με την ψυχαγωγία».
«Αλλο είναι εκπαιδευτική εκδρομή κι άλλο ψυχαγωγία», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης της Κομισιόν, η οποία, σημειωθήτω, είναι υποχρεωτική για τα κράτη – μέλη.
Η απόφαση, όπως αναφέρεται, ισχύει από σήμερα, 1η Απριλίου και δεν επηρεάζει τις τυχόν σε εξέλιξη μαθητικές εκδρομές. Αυτές μπορούν να ολοκληρωθούν κανονικά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άμεση υπήρξε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην «πρωτοφανή», όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση αυτή της Κομισιόν. Η κυβέρνηση ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόφασης και ταυτόχρονα έδωσε εντολή για την κατάθεση προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να μην τηρήσει την απόφαση, αναλαμβάνοντας την όποια ευθύνη, ώστε να αποφευχθεί ο σάλος και οι αντιδράσεις στις τάξεις των μαθητών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ