Ειδήσεις

Κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία μετά χρήσεως

Τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης αντιμετωπίζει ένας πολιτικός μηχανικός, με έκδηλο ενδιαφέρον για τις προσεχείς εκλογές, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Ο ίδιος είναι κατηγορούμενος σε δικογραφία που εκκρεμεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου για υπεξαίρεση, ενώ έχει καταγγελθεί από δύο κατοίκους της Ρόδου για απάτη.

Γενικώς έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη πράγμα, που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα επηρεάσει και την τελική του απόφαση να συμμετέχει στις εκλογές με αυτοδιοικητικό συνδυασμό.

Στην υπόθεση, που έχει προγραμματιστεί για να εξεταστεί τις πρώτες μέρες του Απρίλιου ο κατηγορούμενος φέρεται ότι στις αρχές Μαρτίου του 2009, με την ιδιότητά του ως πολιτικού μηχανικού να ανέθεσε στον μηνυτή, εργολάβο κατασκευής κεραμοσκεπών και ξύλινων κατασκευών, την κατασκευή ξύλινης πέργκολας επί οικίας στη Ρόδο, έναντι του αντιτίμου των 4.000€ και την κατασκευή κεραμοσκεπής και μεσοπατώματος επί καταστήματος, έναντι του αντιτίμου των 17.000€, ήτοι του ανέθεσε εργασίες συνολικού ύψους 21.000€ πλέον ΦΠΑ 13%.

Κατά την αποπεράτωση των κατασκευών, στο τέλος Μαρτίου του έτους 2009, οπότε και έπρεπε να καταβληθεί στον εγκαλούντα, το ήδη εισπραχθέν από τον κατηγορούμενο τίμημα, ο τελευταίος, φέρεται να του ανέφερε ότι είναι ιδιοκτήτης μεγάλης ακίνητης περιουσίας στη Ρόδο, ότι έχει δύο διαμερίσματα και ένα γραφείο στο κέντρο της Ρόδου καθώς και δύο οικόπεδα, ότι πρόκειται περί φερέγγυου και ευκατάστατου ατόμου, που όμως δεν καταφεύγει στη λήψη δανεισμού από τράπεζα, λόγω του ό,τι η διαδικασία είναι χρονοβόρα, καθώς και ότι θα του έδινε προς εξασφάλισή του, το ισόποσο του οφειλόμενου σε έγκυρες επιταγές, και τον έπεισε να του δανείσει το οφειλόμενο ποσό των 21.000 €, πλέον ΦΠΑ 13%.
Εν συνεχεία, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, εξεδόθησαν:

-Μια επιταγή, ποσού 8.400€, με ημερομηνία πληρωμής 30-04-2009, την οποία εξέδωσε εταιρία εις διαταγήν του κατηγορουμένου, και πρώτο οπισθογράφο τον μηνυτή, και
-Μια επιταγή, ποσού 13.400€, με ημερομηνία πληρωμής 11-07-2009, την οποία εξέδωσε ο ίδιος εις διαταγήν εταιρίας, στο πίσω δε μέρος της επιταγής υπήρχε στη θέση του πρώτου οπισθογράφου, ήδη η σφραγίδα της εταιρίας και στη θέση του πρώτου οπισθογράφου ομοίως το όνομα του μηνυτή.

Εν συνεχεία και δη στα μέσα Απριλίου του έτους 2009 ο κατηγορούμενος, φέρεται να επισκέφτηκε ξανά τον μηνυτή και αναφέροντάς του εκ νέου ότι είναι ιδιοκτήτης μεγάλης ακίνητης περιουσίας στη Ρόδο, ότι έχει ήδη αναλάβει κάποια εργολαβία σε ξενοδοχείο στην οποία πρόκειται να τον προσλάβει, ότι ήδη πολλοί ξενοδόχοι του οφείλουν αμοιβές, τις οποίες όμως θα του αποπληρώσουν, ως είθισται, την θερινή περίοδο, και τέλος ότι θα του έδινε προς εξασφάλισή του το ισόποσο του οφειλόμενου σε έγκυρη επιταγή.

Φέρεται έτσι να τον έπεισε να του δανείσει το ποσό των 7.000€ και του έδωσε μια ισόποση επιταγή, με ημερομηνία πληρωμής 30-07-2009, την οποία εξέδωσε εταιρία εις διαταγήν του ίδιου του μηνυτή.

Όπως υποστηρίζει ο μηνυτής όλες οι ανωτέρω παραστάσεις ήταν ψευδείς και ο κατηγορούμενος, ούτε μεγάλη περιουσία είχε, ούτε ήταν ευκατάστατος και φερέγγυος, αλλά ούτε και είχε ήδη αναλάβει κάποιο μεγάλο έργο σε ξενοδοχείο στο οποίο σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει και ούτε ανέμενε αμοιβές από έργα που είχε ήδη κάνει σε ξενοδοχεία της Ρόδου.

Οι επιταγές δε φέρονται να έμειναν απλήρωτες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει προβλήματα ο μηνυτής.
Επιπλέον κατηγορείται ότι παρέδωσε στον μηνυτή επιταγή, την οποία προηγουμένως είχε νοθεύσει, εν συνεχεία παρέδωσε σε εταιρία την από 26-01-2010 ψευδή υπεύθυνη δήλωσή του, στην οποία ενέγραψε ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον μηνυτή ότι η επιταγή είχε λήξει, αλλά ο τελευταίος με δική του πρωτοβουλία νόθευσε αυτή, ως προς την ημερομηνία και το ποσό αυτής, εν αγνοία του.

Επίσης, με ανακοπή του, την οποία κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, κατά Διαταγής Πληρωμής του ιδίου Δικαστηρίου, φέρεται να ισχυρίστηκε, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, και εν γνώσει της αναλήθειάς του, ότι όταν αυτός παρέδωσε στον μηνυτή την επιταγή αναγραφόταν δήθεν σε αυτή ως ημερομηνία πληρωμής της η 11-10-2008 και το ποσό των 3.400€ και ότι ήταν ο μηνυτής, που προέβη στις προαναφερθείσες αλλοιώσεις στην ημερομηνία και το ποσό της επιταγής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου