Αθλητικά

Ημιμαραθώνιος Απολλώνων: Τελική ευθεία για τον αγώνα «Τσαμπίκος Χατζηνικολάου»

Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση για τη διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου Απολλώνων με την επωνυμία «Τσαμπίκος Χατζηνικολάου», που θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου.
Οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:
«Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί ο 14ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου.
Το 2020 ο ημιμαραθώνιος αγώνας Απολλώνων ήταν ο τελευταίος δρομικός αγώνας στο νησί της Ρόδου πριν την καραντίνα που έπληξε υπέρ το δέον τον αθλητισμό στην Ελλάδα.
Δεν αλλάζουμε τίποτα σε σχέση με τον αγώνα του 2020!
Υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για άλλη μια φορά θα διεξαχθεί ο αγώνας των Απολλώνων.
Οι ετοιμασίες για τον αγώνα προχωράνε και τις επόμενες ημέρες κλείνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την καλύτερη διεξαγωγή του.
Στον αγώνα θα υπάρχει γιατρός ενώ είναι έτοιμοι να βοηθήσουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου για να καλύψουν τα τυφλά σημεία της διαδρομής και μαζί με ένα αυτοκίνητο από το αστυνομικό τμήμα Σαλάκου να συντονίσουν και την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων σε σχέση με τον αγώνα.
Ο δήμος της Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει όπως κάθε χρόνο με την προσφορά λεωφορείου από τη Ρόδο προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή του αγώνα από το Σαν Φρατζίσκο στις 8:15 και θα φύγει από τα Απόλλωνα μετά το τέλος των απονομών.
Τα αποτελέσματα θα είναι έγκυρα από τους επίσημους κριτές στίβου του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου.
Φυσικά στον τερματισμό οι εθελοντές του χωριού θα περιμένουν για να προσφέρουν την απολλωνιάτικη φιλοξενία με την παραδοσιακή μακαρονάδα!
Ο αγώνας είναι διοργάνωση της Νίκης Ρόδου με την έγκριση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ρόδου, την κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο Νέοι Ορίζοντες Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο Απόλλων Απολλώνων και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων οι Απολλωνιάτισσες.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί από τον κεντρικό δρόμο στο χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί, θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν, για μια μικρή απόσταση θα επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο, για να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατηφορίσουν προς τα Απόλλωνα και θα τερματίσουν στην πλατεία των Απολλώνων. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.
Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου είναι η ίδια όπως τα τελευταία χρόνια με τα δύσκολα τμήματα της διαδρομής να είναι το ανηφορικό κομμάτι 8 περίπου χιλιομέτρων από την Ελεούσα μέχρι τον προφήτη Ηλία όπου τα 3 χιλιόμετρα μετά το Φουντουκλί (από το 11,5 μέχρι το 14,5) έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το τελευταίο κομμάτι, 4 με 5 χιλιόμετρα, μετά τον προφήτη Ηλία είναι κατηφορικό με απότομη κατηφόρα με 6 απότομες στροφές για 2 χιλιόμετρα περίπου (η κατάβαση προς Απόλλωνα) όπου θέλει προσοχή για αποφυγή τραυματισμών.
Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο , 9ο, 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο όπου θα υπάρχουν και μπάρες μελιού, μερίδες ζάχαρης και αλατιού ενώ οι χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο και η αναστροφή είναι έτοιμα σημειωμένα στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Στον τερματισμό θα υπάρχει όπως κάθε χρόνο μπουφές με νερά, χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα και διάφορα σνακ και την παραδοσιακή απολλωνιάτικη μακαρονάδα με σάλτσα κιμά αλλά και νηστίσιμη λόγω της σαρακοστής.
Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν να τρέξουν στον αγώνα, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ανεξάρτητοι αθλητές. Οι αθλητές που είναι ανεξάρτητοι θα πρέπει μαζί με την συνδρομή να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση (που θα τους παρέχεται) ότι είναι υγιείς και ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα στο Κορακόνερο αθλητικό κέντρο ‘Η Καλλιπάτειρα’, στην εξέδρα του στίβου, τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή από τις 4:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ και την Κυριακή πριν τον αγώνα στα Απόλλωνα και έως και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι το επιθυμούν, στον χώρο εκκίνησης.
Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ: 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άντρες και για τις γυναίκες οι ίδιες με μια κατηγορία περισσότερη γιατί οι γυναίκες είναι βετεράνοι από τα 30, οπότε οι πρώτες κατηγορίες των γυναικών είναι 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά.
Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, οι τρεις πρώτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξη τους ενώ όλοι οι αθλητές – αθλήτριες θα πάρουν δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής και θα υπάρχει αναμνηστικό μετάλλιο για όσους δεν καταταχτούν στις τρεις πρώτες θέσεις των κατηγοριών .
Επίσης θα υπάρχει κύπελλο στον πρώτο της γενικής κατάταξης και κύπελλο στην πρώτη γυναίκα της γενικής κατάταξης.
Και φέτος βοήθησαν αρκετοί χορηγοί εκτός από τους συλλόγους των Απολλώνων και τους εθελοντές για να μπορέσει να γίνει εφικτή και σωστή η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αγώνα και να διατηρηθεί η τυπική συνδρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.
Οι χορηγοί του αγώνα είναι: ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ παραδοσιακό εστιατόριο, ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ, ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, RONDA, AROMA café, BOWLING HALL, ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ κομμωτήριο, ΠΑΡΑΓΚΑ μαγειροτεχνείο, ΓΙΑΡΕΝΗΣ εστιατόριο, ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ τοπικά είδη, ARYAKI snack bar, PERNOS café bar, Η φιλική Γωνιά ταβέρνα, Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ κυνηγετικά είδη, ΤΑΒΕΡΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ, ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ παραδοσιακή ταβέρνα, PERAMA παραδοσιακή ταβέρνα, GEM TRAVEL ταξιδιωτικό γραφείο, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι & ΣΙΑ ΕΕ λογιστικό γραφείο, ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ ΥΙΟΙ ΟΕ, SPECIAL ψησταριά, GONDOLA πιτσαρία, ELAFOS HOTEL, ΤΡΟΠΑΙΟΝ κύπελλα – μετάλλια.
Υπάρχει ομάδα ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου στο facebook όπου υπάρχουν πληροφορίες, αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους αγώνες.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε στην ομάδα στο facebook ή με τον Σάββα Χατζηνικολάου στο 6931848664».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου