Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπή που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις αποφάσεις επί των απολογιών, τις διαπιστωτικές πράξεις και την τύχη των μη διεξαχθέντων αγώνων.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Κλεάνθης- Ηρακλής Μαριτσών στις 23/02 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεάνθη, Νικ. Κρομμύδα ποινή δυο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10΄ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Εθνικός Αρχίπολης- Δόξα Ψίνθου στις 24/02 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Ψίνθου, Ι. Ευθυμίου ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1 δ’ περ.Ι και άρθρο 10’ παρ.2 δ ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αρχίπολης, Εμμ. Χατζηγεωργίου ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Αθλέτικο Αφάντου- Ασπίδα Σαλάκου στις 23/02 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Σαλάκου, Χ.Καϊμαξή ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10΄ παρ. 1α’ περ ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Σαλάκου, A.Qevani ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Άγιος Ισίδωρος- Ακουσίλαος στις 24/02 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Ισιδώρου, Αν. Αναστασά ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ακουσίλαου, Τσ. Μπαλή ποινή δυο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1 β ’ του Π.Κ.).
Αναγέννηση Έμπωνα- Άγιος Γεώργιος Μαλώνας στις 24/02 (15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, Α. Γεωργά- Σπανό ποινή οκτώ αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 80 ευρώ (υπότροπός) για υβριστική συμπεριφορά λόγω στον Α’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10΄ παρ. 1δ’ περ Ι άρθρο 10΄ παρ. 2δ’ και άρθρο 10΄ παρ. 4Β ’ του Π.Κ.).
Ροδιακός- Ασπίδα Απολακκιάς στις 24/02 (14η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ροδιακού, Κων. Καραμούζη ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1 γ ’ και άρθρο 10΄ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Απολακκιάς, Απ. Κόντζο ποινή δυο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε αντίπαλο πιάνοντας από τον λαιμό) (άρθρο 10’ παρ.1 β’ του Π.Κ.).
Αστέρας Μασάρων- Αρένα στις 24/02 (Κ-16, 15η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μασάρων, Α.Καρακώτσογλου ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μασάρων, Γ. Διονυσακόπουλο ποινή δυο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1 β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Αρένα, Εμμ. .Φουκάρα ποινή δυο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1 β’ του Π.Κ.).
Α.Σ. Χάλκης- ΑΕΡΑ στις 24/02 (Κ-14, 14η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Ρ.Α., Κ. Κιουτσιούκη ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Ρ.Α., Κ.Τ. Τσιλιγκίρη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1 δ ’ περ. Ι και άρθρο 10΄ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Κλεάνθης- Ηρακλής Μαριτσών στις 23/02 (19η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε στον εκπρόσωπο του σωματείου του Κλεάνθη, κ.Εμμ..Περάκη χρηματική ποινή 40 ευρώ, καθώς και την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 4 αγωνίστηκες (άρθρο 11’ παρ.2’ σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ.1 δ’ και 2 δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 30/03/2019 (άρθρο 23’ παρ.2α’ του Π.Κ.).
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. Ατρόμητος Διμυλιάς- Ομόνοια Γενναδίου στις 24/02/2019, 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, δέχεται ότι ορθώς δεν διεξήχθη ο ως άνω αγώνας, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων ο αγωνιστικός χώρος έγινε σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων του αγώνα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ του ΚΑΠ).
Παραπέμπει το Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό του ως άνω αγώνα, μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής (άρθρο 21’ παρ. 2α’ του ΚΑΠ).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 133 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Διαγόρας Βατίου- Κλεόβουλος που διεξήχθη στο γήπεδο Βατίου στις 23/02/2019, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του εκπροσώπου του σωματείου του Διαγόρα Βατίου και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Ι. Καραγιάννη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 68 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Α.Σ. Χάλκης- ΑΕΡΑ που διεξήχθη στο γήπεδο του Α.Σ. Χάλκης στις 24/02/2019, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κ-14 Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητή του σωματείου της ΑΕΡΑ και δη του δηλωθέντος ως προπονητή αυτού, κ. Ε. Χοσάδα, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Αποφάσεις επί απολογιών
Η Πειθαρχική Επιτροπή κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο το σωματείο του Ακουσίλαου και επιβάλλει σε αυτό την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 15’ παρ. 6’ περ. α’ και γ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 30/03/2019 (άρθρο 23’ παρ.2α’ του Π.Κ.).
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ σε εγγραφή απολογία μέχρι την Παρασκευή 8/03/2019 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Κλεάνθης- Ηρακλής Μαριτσών στις 23/02 (19η αγωνιστική)
Το σωματείο του Κλεάνθη, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15, παρ 3΄ του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου