Τοπικές Ειδήσεις

Αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης δύο νέες υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης

Ακόμη δύο υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης με θύματα ημεδαπούς, κατοίκους της Ρόδου αποτελούν από χθες αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Την 30ή Ιανουαρίου 2023 καταγγέλθηκε ειδικότερα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τον ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας ότι την 11.10 ώρα της 27ης Ιανουαρίου 2023 ένας υπάλληλός του δέχτηκε κλήση από κινητό τηλέφωνο από μια άγνωστη γυναίκα η οποία του ανέφερε ότι είχε μια επιστροφή από την ΔΕΗ.
Ο υπάλληλος δέχθηκε ένα μήνυμα στο κινητό που περιείχε έναν υπερσύνδεσμο https.//www.nbq-e-bankqrr.qodaddysites.com και ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία που περιείχε τον υπερσύνδεσμο https://nbqbankinq.qodaddysites.com έναν εκ των οποίων έπρεπε να ακολουθήσει για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Ο υπάλληλος της εταιρείας συνδέθηκε με έναν από αυτούς, εισήγαγε τους κωδικούς της ηλεκτρονικής τραπεζικής, σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό της τράπεζας και οι απατεώνες απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και μετέφεραν το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ με τμηματικές καταβολές σε λογαριασμούς δύο ημεδαπών.
Η δεύτερη υπόθεση που ερευνάται αφορά ημεδαπό που εξαπατήθηκε από αγγελία στο marketplace του Facebook.
Το θύμα κατήγγειλε ειδικότερα την 30ή Ιανουαρίου 2023 ότι την 24η Ιανουαρίου 2023 εντόπισε στη σελίδα «Marketplace» του «Facebook» μία αγγελία για πώληση αυτοκινήτου.
Την αγγελία ανήρτησε άτομο με ελληνικό προφίλ με τον οποίο ξεκίνησε να συνομιλεί μέσω τηλεφώνου με 3 τηλεφωνικές συνδέσεις και συμφώνησε να το αγοράσει στην τιμή των 6.000 ευρώ.
Για το λόγο αυτό την 25η Ιανουαρίου 2023 πραγματοποίησε μια κατάθεση ύψους 3.000 ευρώ σε λογαριασμό μιας ομόρρυθμης εταιρείας στην ALPHA BANK και μία κατάθεση μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών χρημάτων «WESTERN UNION» του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ προς άτομο με ελληνικό όνομα και μία κατάθεση μέσω ATM του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ προς λογαριασμό με όνομα δικαιούχου μιας αλλοδαπής.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο άγνωστος άνδρας διέκοψε την επικοινωνία με το θύμα, ο οποίος αντιλήφθηκε την απάτη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου