ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τα 650€ στην Ελλάδα στα 2.071€ στο Λουξεμβούργο – Ο κατώτατος μισθός ανά την Ευρώπη (γράφημα)

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μισθός

Ο Φεβρουά­ριος φέρνει μαζί του αύξηση στον κατώ­τατο μισθό και σε συνο­λικά 24 επι­δό­ματα. Η υπουρ­γός Εργα­σίας Έφη Αχτσιό­γλου, σε δηλώ­σεις της σημεί­ωσε: «Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανά­κτηση της εργα­σίας στη χώρα μας. Σήμερα ξεκινά μια νέα περί­ο­δος για τους νέους εργα­ζό­με­νους αυτού του τόπου. Μία περί­ο­δος με περισ­σό­τερα δικαιώ­ματα, με περισ­σό­τερη αξιο­πρέ­πεια. Με την αύξηση του κατώ­τα­του μισθού και την κατάρ­γηση του υπο­κα­τώ­τα­του μισθού, απο­κα­θι­στούμε ένα μέρος από όσα στέ­ρη­σαν οι πολι­τι­κές λιτό­τη­τας από τους εργα­ζό­με­νους. Και αυτό είναι μία πράξη δικαιο­σύ­νης».

Ωστόσο, το γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ απο­τυ­πώ­νει τις μεγάλες δια­φο­ρές στον κατώ­τατο μισθό ανάμεσα σε βόρεια και νότια Ευρώπη.

Δια­βά­στε πώς δια­μορ­φώ­νε­ται ο κατώ­τα­τος μισθός στις ευρω­παϊ­κές χώρες:

πηγή newpost.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.