Ρεπορτάζ

Συντηρητική κατάσχεση εμβληματικής θαλαμηγού στη μαρίνα του Μανδρακίου

Σε στενό κλοιό από πιστωτές έχει τεθεί εταιρεία της Ιταλίας, ιδιοκτησίας δύο Λιβανέζων, ιδιοκτήτρια της εμβληματικής θαλαμηγού «Μirage IV», που είναι αγκυροβολημένη στην μαρίνα του Μανδρακίου.
Η θαλαμηγός αξίας 15 εκατ. ευρώ περίπου, φέρει ήδη συντηρητική κατάσχεση δυνάμει απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας για το ποσό των 9 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό προέρχεται συγκεκριμένα από ανεξόφλητη οφειλή της ιδιοκτήτριας προς την τράπεζα, που χρηματοδότησε την αγορά της.
Πέραν όμως της συγκεκριμένης οφειλής η ίδια εταιρεία φέρεται να έχει αφήσει ανεξόφλητες οφειλές σε μαρίνες και ιδιώτες στην Γαλλία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ελλάδα και ήδη έχει ανατεθεί σε δικηγόρους του νησιού η υποβολή ανάλογων αιτήσεων συντηρητικής της κατασχέσεως.
Πρόθεση των ιδιοκτητών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να πωλήσουν την θαλαμηγό έναντι 12 εκατ. ευρώ περίπου, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Χθες το πρωί συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ακόμη μια αίτηση εταιρείας με έδρα της νήσους Κέιμαν κατά της ίδιας εταιρείας για την συντηρητική κατάσχεση της θαλαμηγού μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.
Η πλευρά της πιστώτριας , που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Στ. Νικολένδρη, επισημαίνει στην αίτησή της ότι παρείχε στην ιδιοκτήτρια του σκάφους υπηρεσίες προμήθειας καυσίμων, μεταφοράς του πληρώματος της, τον εφοδιασμό του αλλά και με πώληση ανταλλακτικών.
Παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές της από 6 τιμολόγια τον Δεκέμβριο του 2017 κι ακόμη ένα τον Ιανουάριο του 2018 συνολικής αξίας 122.227,67 ευρώ.
Υποστηρίζει ακόμη ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της θαλαμηγού είναι αφερέγγυα και ελαττωμένης περιουσιακής κατάστασης, μονοβάπορη και καθίσταται επίφοβο, λόγω των χρεών της, να μεταβιβάσει σε τρίτο πραγματικά ή εικονικά το επίδικο πλοίο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου