Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα επιτελών του ΕΦΚΑ Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση μιας νέας υπόθεσης πλαστογράφησης ασφαλιστικής ενημερότητας και χρήσεως αυτής σε συστημική τράπεζα από γνωστή επιχείρηση της Ρόδου.
Την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά, λόγω της σοβαρότητάς της, ο διευθυντής του ΕΦΚΑ Ρόδου κ. Ι. Παπαντωνίου με επιτελείς του αρμόδιου γραφείου και τις προσεχείς ημέρες πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να υποβληθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου μηνυτήρια αναφορά για τον ποινικό κολασμό των υπαίτιων.
Πιο συγκεκριμένα συστημική τράπεζα απέστειλε στον ΕΦΚΑ Ρόδου, προς έλεγχο από τον Σεπτέμβριο του 2017, 4 ασφαλιστικές ενημερότητες, που είχε προσκομίσει, επιχείρηση του νησιού, η οποία φέρεται να έχει δανειοδοτηθεί με σημαντικά ποσά.
Η επιχείρηση είχε τον καιρό εκείνο ανεξόφλητες οφειλές ύψους 120.000 ευρώ περίπου και την 17η Σεπτεμβρίου της είχε γίνει καταλογισμός αυτών.
Πριν ακόμη ρυθμίσει την οφειλή της προσκόμισε στην τράπεζα ασφαλιστική ενημερότητα, που ήταν εμφανώς πλαστογραφημένη.
Είχε γίνει συγκεκριμένα χρήση γραμματοσειράς διαφορετικής από εκείνη του συστήματος του ΕΦΚΑ και δεν έφερε πρωτότυπη σφραγίδα του ΙΚΑ αλλά «σκαναρισμένη».
Σκοπός της πλαστογραφίας ήταν να πείσει υπάλληλο της τράπεζας ότι η επιχείρηση ήταν ασφαλιστικά ενήμερη και να προχωρήσει η χρηματοδότησή της.
Οι επιτελείς του ΕΦΚΑ ζήτησαν περισσότερα στοιχεία από την τράπεζα τα οποία και έλαβαν κατόπιν οχλήσεων μόλις πρόσφατα.
Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα ελέγχου της γνησιότητας ασφαλιστικών ενημεροτήτων στην ιστοσελίδα https://apps.ika.gr/eCheckInsurance/.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ