«Ευχαριστημένος» από την κατάσταση στην υγεία δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1. «Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος» υποστήριξε, ενώ ανέφερε κατηγορηματικά ότι «δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία». Συμφώνα πάντα με τον κ. Πολάκη τα νοσοκομεία έχουν πλήρως ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, λειτουργούν επαρκώς και δεν λείπουν φάρμακα.

Όπως είπε ο υπουργός μάλιστα «παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση και αυτό δεν ισχύει πια». Συμφώνα με τις αναφορές του κ. Πολάκη, το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έλαβε πάνω από 4 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποσό πολύ μεγαλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Στη σκιά του δημοσιεύματος του Guardian για το ΕΣΥ, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) Μιχάλη Γιαννάκο.

«Δεν υποστηρίζω ότι τα πράγματα στην υγεία ήταν όλα ρόδινα, όμως ήταν σαφώς καλυτέρα από σήμερα. Όποιος δεν έχει χρήματα στην Ελλάδα κινδυνεύει να πεθάνει. Έχει μειωθεί η κρατική επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ και μιλάμε για αυξήσεις;» απάντησε μέσω του σταθμού η Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά) Ματίνα Παγώνη έχει δηλώσει ότι η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ