Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται η παρουσία της Ρόδου στο Ελληνικό Πρωινό του ΞΕΕ κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA (8-11/02/13), το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου.
Με το σύνθημα «το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σερβίρει Ελληνικό Πρωινό στη HORECA», για πρώτη φορά παρουσιάζονται τα τοπικά πρωινά οκτώ περιοχών της χώρας σε οκτώ ξεχωριστά περίπτερα του ΞΕΕ στο HALL 4 και προσκαλούν τους επαγγελματίες του τουρισμού να απολαύσουν και να στηρίξουν, το κατ’ εξοχήν γεύμα των διακοπών.
Η Ρόδος θα παρουσιάσει το τοπικό πρωινό της σε ξεχωριστή εκδήλωση στο χώρο του Ελληνικού Πρωινού του ΞΕΕ, Hall 4/ B27 & C29, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό, το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, στις 11.00. Θα ακολουθήσει στις 12.30, η γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε παραδοσιακά πιάτα και είδη που θα σερβίρει το νησί μας, χαρακτηριστικά τόσο για τη γεύση τους όσο και για την θρεπτική και υγιεινή αξία τους: χορτόπιτες-πουγγιά, σφουγγάτο, τσουβράς, ελιόψωμο, κριθαλοκούλουρα, άρτος, ταχινόπιτα, κουλούρια λαδερά με σουσάμι, φανουρόπιτα, ρυζόγαλο φούρνου, νερόκρεμα, ξεροτήγανα, τακάκια, μελεκούνι.
Την παρουσία της Ρόδου προετοιμάζουν και επιμελούνται η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται πως το έτος 2012 έγιναν συναντήσεις στην ΕΞΡ και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» από στελέχη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ακολούθησε η υπογραφή του συμφώνου ποιότητας που έδωσε το έναυσμα για την καταγραφή των προϊόντων που διαθέτει το νησί μας και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για το ροδίτικο πρωινό.
«Έγινε μια πολύ καλή δουλειά από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ κ. Μανώλη Μαρκόπουλο, μαζί με κάποιους συνεργάτες από την ΑΣΤΕΡ, τον κ. Πέρρο, την κ. Α. Καραγιάννη, τον κ. Τσέλιο, τον κ. Χριστοφόρου και στελέχη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων. Δημιουργήθηκε το πακέτο των εδεσμάτων. Εμείς προσδιορίζουμε ποιες είναι οι γεύσεις της περιοχής και η κάθε μονάδα ανάλογα με τον σεφ που έχει, τους πελάτες και την ιστορία του τόπου, να κάνει τις επιλογές», δήλωσε το μέλος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Πίττας.
Σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου ο θεσμός του “ελληνικού πρωινού” θα επιφέρει μεταξύ άλλων, σε βραχύ χρονικό διάστημα, σταθερό πελατολόγιο στα ξενοδοχεία σε ποσοστό 49%, αύξηση κρατήσεων κατά 15%, άνοδο του τζίρου κατά 10% και διεύρυνση στην προβολή του ξενοδοχείου μέσα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο κατά 6%.
Πυρετώδεις είναι οι ρυθμοί προετοιμασίας και στην Κω ενόψει της συμμετοχής του νησιού στην έκθεση HORECA.
Την ευθύνη για την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων που θα συνθέτουν το πρωινό της Κω θα έχει η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού.
Σε ειδικό περίπτερο θα εκτίθενται τα προϊόντα του νησιού , ενώ ο chef κ. Μιχάλης Ποταμούσης θα προβάλλει επιλεγμένες συνταγές.
Η Ένωση Ξενοδόχων Κω έχει καλέσει τα μέλη της να υιοθετήσουν το ελληνικό πρωινό και να προβάλλουν μέσω αυτού τα προϊόντα του νησιού τους.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/i-rodos-serviri-topiki-gastronomia-sto-elliniko-proino-tou-x-e-e/













