Δημόσιος λειτουργός υπέβαλε μήνυση κατά “λιβελογράφου”

Μήνυση κατά ενός αγνώστου λιβελογράφου υπέβαλε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας ελεγκτής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών ο οποίος κατασυκοφαντήθηκε με δισέλιδη επιστολή που τιτλοφορείται «ενημερωτικό σημείωμα» το οποίο απεστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών, τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος, στο Υπουργείο Πολιτισμού , ΚΒ Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος – Χωροταξίας Δωδεκανήσου, στο Περιφερειακό Κατάστημα ΙΚΑ Ρόδου και στον… Μητροπολίτη Σύμης – Τήλου – Χάλκης – Καστελλορίζου!
Ο λιβελογράφος που υπογράφει ψευδώς ως «Στέφανος Διακοβασίλης» εμφανίζει τον εν λόγω δημόσιο λειτουργό να εκβιάζει επιχειρηματίες ισχυριζόμενος παραπέρα ότι με αδιαφανείς διαδικασίες βρέθηκε να κατέχει μια αγροτική έκταση στην περιοχή Λιβαδίων Τήλου στην οποία διατείνεται παραπέρα ότι έκτισε παράνομα. Αφήνει εξάλλου και αιχμές για το “πόθεν έσχες” που υποβάλλει.
Ο μηνυτής δημόσιος λειτουργός ξεκαθαρίζει στη μήνυση που υπέβαλε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ Αντ. Ζερβού ότι ουδεμία αγροτική ή άλλη έκταση διαθέτει στα Λιβάδια της Τήλου καθιστώντας σαφές ότι το μόνο που υφίσταται είναι ένα μικρό παλαιό εξωκκλήσι που αποτελεί ιδιοκτησία της συζύγου του, όπως και μια μικρή έκταση γης που το περιβάλλει, είχε δε κατασκευαστεί από τον προπάππου της και συντηρείτο διαχρονικά από την οικογένεια της.
Επισημαίνει δε ότι όλα αυτά προκύπτουν από συμβόλαια μετεγγραμμένα στο οικείο Υποθηκοφυλακείο Τήλου – Χάλκης ενώ συμπεριλαμβάνονται στο εκ του νόμου προβλεπόμενο σχετικό έντυπο Ε9 που από κοινού υπέβαλε με τη σύζυγο του.
Τονίζει εξάλλου ότι όλες οι εργασίες αποκατάστασης του εν λόγω ημιερειπωμένου έλαβαν χώρα αποκλειστικά μετά από σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και με την αυστηρή επίβλεψη των επιστημονικών στελεχών της μετά την από έτους 2001 σχετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ δεδομένου ότι ήδη από το έτος 1999 κηρύχθηκε από την ανωτέρω υπηρεσία διατηρητέο μνημείο.
Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης του ανωτέρω εξωκκλησιού καλύφθηκαν τόσο από χορηγία της συζύγου του, προσωπικό της τάμα, όσο και από τάματα – δωρεές της οικογενείας της λόγω του δεσμού που είχαν τα μέλη της με το συγκεκριμένο εκκλησάκι αλλά και από προσωπικές εργασίες που είχαν την μορφή δωρεάς από φίλους.
Δηλώνει επιπλέον ότι την συντήρηση των εικόνων ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ενώ η περιτοίχιση και η γενικότερη διαμόρφωση του χώρου έγιναν αυστηρά βάσει των σχεδίων αυτής και με τις εντολές της ενώ όσον αφορά την περιβόητη κοίτη του χειμάρρου που δήθεν καταπάτησε αυτή δεν υφίσταται καν εντός της ανωτέρω ιδιοκτησίας της συζύγου του.
Καθιστά επιπλέον σαφές ότι υποβάλλει από το 1984 και έως σήμερα ετησίως δηλώσεις πόθεν έσχες ενώ το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών τόσο του ίδιου όσο και της οικογενείας του ελέχθησαν, κοινώς άνοιξαν, από το έτος 1999 και ένθεν από την Γενική επιθεωρήτρια Γεν. Επιθ Κρήτης και βρέθηκαν όλα καλώς.
Με τη μήνυση του αξιώνει χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.