Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 30.000 ευρώ διεκδικεί για βλάβες που υπέστη από 4 κατοίκους της Αρκάσας Καρπάθου και δύο κατοίκους Αθηνών, ένας αστυνομικός, που υπηρετούσε στο νησί.
Σε αγωγή που υπέβαλε συγκεκριμένα χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ο αστυνομικός εκθέτει ότι την 29η Ιουλίου 2007 ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας αστυνόμευσης ως οδηγός, συνοδευόμενος από έναν δόκιμο αστυφύλακα.
Την 10:00 ώρα ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία του δημάρχου Καρπάθου κ. Ιωαννίδη Μιχαήλ, τους δόθηκε εντολή από τον αξιωματικό υπηρεσίας να μεταβούν στο χωριό Αρκάσα, επειδή αναφέρθηκε ότι ομάδα ατόμων προξενούσε φθορές σε δημόσια περιουσία και συγκεκριμένα σε δημοτικά πεζοδρόμια, καθώς επίσης και σε κολώνες φωτισμού.
Όταν έφτασαν στο χωριό διαπίστωσαν, όπως εκθέτει, ότι η καταγγελία ήταν αληθής, υποστηρίζοντας ότι οι 6 εναγόμενοι από κοινού προκαλούσαν φθορές σε δημόσια περιουσία. Κινήθηκαν προς το μέρος τους, προκειμένου να τους σταματήσουν. Στη θέα και μόνο του περιπολικού εκείνοι φέρονται να κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος των αστυνομικών.
Σύμφωνα με την αγωγή ο πρώτος πλησίασε το περιπολικό και από το ανοικτό παράθυρο με το χέρι του τον έπιασε από τον λαιμό, και με το άλλο χέρι από το πρόσωπο, σπάζοντας τα γυαλιά ηλίου, που φορούσε!!. Ταυτόχρονα, όπως ισχυρίζεται, τον έβριζε και τον απειλούσε και παράλληλα ένα δεύτερο μέλος της ομάδας τον έπιασε από το αριστερό χέρι και άρχισε να τον τραβάει προξενώντας του εκδορές, και σκίζοντας την αριστερή επωμίδα του πουκαμίσου της στολής του. Απεγκλωβίστηκε από τους εναγόμενους και πάτησε γκάζι προκειμένου να απομακρυνθεί από την μανία τους και να προστατευθεί.
Τον αστυνομικό εκπροσωπεί η δικηγόρος κ. Σταυρούλα Κοιλιά.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/astinomikos-diekdiki-apozimiosi/













