ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα φθηνότερα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με την Daily Mail

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αν ονει­ρεύ­ε­στε ένα ελλη­νικό καλο­καίρι αλλά θέλετε να απο­φύ­γετε τις υψηλές τιμές των δημο­φι­λών προ­ο­ρι­σμών, μια νέα μελέτη  που δημο­σί­ευσε η Daily Mail απο­κα­λύ­πτει δέκα νησιά που προ­σφέ­ρουν την ίδια μαγεία σε πολύ πιο προ­σι­τές τιμές.

Η έρευνα, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε από την ταξι­διω­τική πλατ­φόρμα TravelSupermarket, ανέ­δειξε τα πιο οικο­νο­μικά ελλη­νικά νησιά για Βρε­τα­νούς του­ρί­στες, καθώς και έξυπνες «εναλ­λα­κτι­κές επι­λο­γές» για όσους ανα­ζη­τούν την αυθε­ντική ελλη­νική εμπει­ρία με χαμη­λό­τερο κόστος.

Τα απο­τε­λέ­σματα βασί­στη­καν σε μέσες τιμές ανά άτομο για διαμονή επτά δια­νυ­κτε­ρεύ­σεων, σε κρα­τή­σεις που έγιναν μεταξύ 16 Σεπτεμ­βρίου 2025 και 15 Μαρτίου 2026.

Με μέση τιμή μόλις 596 λίρες ανά άτομο, η Κεφα­λο­νιά ανα­δεί­χθηκε ως το φθη­νό­τερο ελλη­νικό νησί. Με τις λευκές αμμου­διές, τα γαλα­ζο­πρά­σινα νερά, το τοπικό κρασί και την αρχι­τε­κτο­νική επη­ρε­α­σμένη από τη Βενετία, το νησί του Ιονίου προ­σελ­κύει κάθε χρόνο χιλιά­δες ταξι­διώ­τες που επι­θυ­μούν έναν πιο ήρεμο ρυθμό δια­κο­πών χωρίς υπερ­βο­λικά έξοδα.

Στη δεύτερη θέση, με μέση τιμή 606 λίρες ανά άτομο, βρί­σκε­ται η Λευκάδα, γνωστή για τα εντυ­πω­σιακά της βράχια, τις απέ­ρα­ντες πρά­σι­νες εκτά­σεις, τις παρα­λίες με λευκά βότσαλα και τα γραφικά ψαρο­χώ­ρια της.

Ακο­λου­θεί η Σαντο­ρίνη στην τρίτη θέση, με μέση τιμή 637 λιρών ανά άτομο — μια έκπληξη, δεδο­μέ­νης της φήμης της ως ακριβού προ­ο­ρι­σμού. Το νησί, γνωστό για την κυκλα­δί­τικη αρχι­τε­κτο­νική του, το ηφαι­στειακό τοπίο και τα γραφικά χωριά του, προ­σελ­κύει έως και 17.000 του­ρί­στες ημε­ρη­σίως τους καλο­και­ρι­νούς μήνες, με πολλούς να κάνουν λόγο για «κατά­με­στους δρόμους» και «εκτο­ξευ­μέ­νες» τιμές ξενο­δο­χείων.

Στην τέταρτη θέση βρί­σκε­ται η Μύκονος με μέση τιμή 670 λίρες ανά άτομο, ενώ την πεντάδα συμπλη­ρώ­νει η Ρόδος με 689 λίρες. Το νησί των Ιπποτών υπο­δέ­χθηκε 1,28 εκα­τομ­μύ­ρια επι­σκέ­πτες το 2025, χάρη στον συν­δυα­σμό μεσαιω­νι­κών μνη­μείων, πολύ­χρω­μων χωριών και έντονης νυχτε­ρι­νής ζωής.

Στην έκτη θέση κατα­τάσ­σε­ται η Κρήτη (768 λίρες), ακο­λου­θού­μενη από την Κέρκυρα (822), τη Νάξο (890) και την Κω (943), ενώ τη δεκάδα κλείνει η Σκιάθος με 958 λίρες ανά άτομο — δηλαδή 362 λίρες ακρι­βό­τερη από την Κεφα­λο­νιά.

Τα φθη­νό­τερα ελλη­νικά νησιά

*Βάσει μέσης τιμής ανά άτομο για διαμονή 7 δια­νυ­κτε­ρεύ­σεων

Κεφα­λο­νιά – £596

2. Λευκάδα – £606

3. Σαντο­ρίνη – £637

4. Μύκονος – £670

5. Ρόδος – £689

6. Κρήτη – £768

7. Κέρκυρα – £822

8. Νάξος – £890

9. Κως – £943

10. Σκιάθος – £958

Οι καλύ­τε­ρες «εναλ­λα­κτι­κές» επι­λο­γές για οικο­νο­μι­κές δια­κο­πές

Για ακόμη μεγα­λύ­τερη εξοι­κο­νό­μηση, οι ειδικοί της πλατ­φόρ­μας προ­τεί­νουν πέντε εναλ­λα­κτι­κούς προ­ο­ρι­σμούς που προ­σφέ­ρουν αυθε­ντι­κές ελλη­νι­κές εμπει­ρίες σε χαμη­λό­τε­ρες τιμές.

Αν σχε­διά­ζετε δια­κο­πές στα Δωδε­κά­νησα, μπο­ρείτε να αντι­κα­τα­στή­σετε την ακριβή Κω με τη Ρόδο, εξοι­κο­νο­μώ­ντας περίπου £254 ανά άτομο.

Στο Ιόνιο, μια εβδο­μάδα στη Λευκάδα κοστί­ζει £216 λιγό­τερο από την Κέρκυρα, προ­σφέ­ρο­ντας παράλ­ληλα μια πιο ήσυχη και παρα­δο­σιακή εμπει­ρία.

Όσοι ανα­ζη­τούν κάτι πιο αυθε­ντικό, μπορούν να επι­λέ­ξουν τη Νάξο αντί για τη Σκιάθο και να εξοι­κο­νο­μή­σουν £68 ανά άτομο, απο­λαμ­βά­νο­ντας αρχαία μνημεία, αμμώ­δεις παρα­λίες και λευκά χωριά.

Για όσους δεν θέλουν να στε­ρη­θούν την πολυ­τέ­λεια, η Μύκονος απο­τε­λεί πιο οικο­νο­μική επιλογή από την Κρήτη, με εξοι­κο­νό­μηση έως £98 ανά άτομο.

Τέλος, οι λάτρεις των εντυ­πω­σια­κών τοπίων μπορούν να προ­τι­μή­σουν την Κεφα­λο­νιά αντί για τη Σαντο­ρίνη, εξοι­κο­νο­μώ­ντας £41 ανά άτομο και απο­λαμ­βά­νο­ντας τα άγρια βράχια και τους τιρ­κουάζ όρμους του νησιού.

Όπως δήλωσε ο Chris Webber, επι­κε­φα­λής του τμή­μα­τος Holidays and Deals στο TravelSupermarket: «Τα ελλη­νικά νησιά δεν είναι όλα ίδια ως προς τις τιμές – και τα πιο ακριβά δεν είναι πάντα αυτά που φαντά­ζε­στε. Η Μύκονος κοστί­ζει λιγό­τερο από την Κρήτη, ενώ η Ρόδος είναι εκα­το­ντά­δες λίρες φθη­νό­τερη από την Κω. Αν είστε δια­τε­θει­μέ­νοι να ανταλ­λά­ξετε έναν προ­ο­ρι­σμό με έναν άλλον, τα οφέλη μπορεί να είναι μεγάλα».

Πηγή: .tanea.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.