ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Στάγκας στον RV: “Οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου, να κάνουν φύλλο και φτερό τα τιμολόγια που θα τους δώσει η ΔΕΥΑΡ προς συμψηφισμό οφειλών”

Νατάσα Παμπρή 3 λεπτά ανάγνωση
STAGAS-3-1170x878

Με την ΔΕΥΑΡ να προ­σπα­θεί να συμ­ψη­φί­σει τα χρέη της σε άλλους φορείς όπως είναι η Περι­φέ­ρεια και ο Δήμος Ρόδου, εκδί­δο­ντας τιμο­λό­για με παρεμ­φερή ποσά, όπως στην περί­πτωση του τιμο­λο­γίου των 9,5 εκατ για το πότισμα της… νησίδας τζέρσεϊ, ο Στέργος Στάγκας, πρώην λαϊκό μέλος στο ΔΣ της ΔΕΥΑΡ, μιλώ­ντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, συνέ­στησε στις Οικο­νο­μι­κές Υπη­ρε­σίες της Περι­φέ­ρειας, να ελέγ­ξουν διε­ξο­δικά, όπως άλλωστε οφεί­λουν να κάνουν, τα τιμο­λό­για που θα τους παρου­σιά­σει η ΔΕΥΑΡ, για τις οφειλές του Δήμου προς την επι­χεί­ρηση.

Με αφορμή το υπέ­ρο­γκο τιμο­λό­γιο των 9,5 εκατ. ευρώ που εστάλη από τη ΔΕΥΑΡ στην Περι­φέ­ρεια και το οποίο έχει προ­σβλη­θεί επι­σή­μως ως εικο­νικό για μια σειρά από λόγους, αλλά και τα τιμο­λό­για για την κατα­νά­λωση νερού στα σφαγεία, τα οποία επίσης ο κ. Στάγκας χαρα­κτή­ρισε εικο­νικά (οι Οικο­νο­μι­κές Υπη­ρε­σίες της Περι­φέ­ρειας έχουν ζητήσει ανα­λυ­τικά στοι­χεία για τις χρε­ώ­σεις της ΔΕΥΑΡ, τις οποίες δεν απο­δέ­χο­νται χωρίς την τεκ­μη­ρί­ωσή τους), ο κ. Στάγκας εφιστά την προσοχή των Οικο­νο­μι­κών Υπη­ρε­σιών του Δήμου, για τα τιμο­λό­για που θα τους εμφα­νί­σει η ΔΕΥΑΡ για συμ­ψη­φι­σμό οφειλής της προς τον Δήμο, η οποία υπο­λο­γί­ζε­ται σε του­λά­χι­στον 8,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Στάγκας αιτιο­λό­γησε την επι­φυ­λα­κτι­κό­τητα απέ­να­ντι στη ΔΕΥΑΡ λέγο­ντας ότι, “όταν το νερό που κατα­να­λώ­νει ο Δήμος και οι υπη­ρε­σίες του τιμο­λο­γεί­ται από τη ΔΕΥΑΡ με μόνο 20 λεπτά το κυβικό (50 λεπτά με τα τέλη που προ­στί­θε­νται) είναι πολύ δύσκολο η κατα­νά­λωση του Δήμου να φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα ώστε ο Δήμος να χρωστά στη ΔΕΥΑΡ ένα τέτοιο υπέ­ρο­γκο ποσό”.

Σημειω­τέον ότι το θέμα των συμ­ψη­φι­σμών, που φαί­νε­ται πως απο­τε­λεί την μέθοδο που έχει επι­λέ­ξει η ΔΕΥΑΡ για να αντι­με­τω­πί­σει τα υπέ­ρο­γκα χρέη της, ήρθε επι­τα­κτικά στη δημο­σιό­τητα, από την ώρα που απο­κα­λύ­φθηκε στο δημο­τικό συμ­βού­λιο ότι οι Οικο­νο­μι­κές Υπη­ρε­σίες του Δήμου προ­χώ­ρη­σαν ως όφειλαν στην δέσμευση του ΑΦΜ της ΔΕΥΑΡ και προ­σω­πικά του προ­έ­δρου της Σωτήρη Βαγια­νού, ο οποίος από τις 3 Δεκεμ­βρίου 2025 δεν δια­θέ­τει φορο­λο­γική ενη­με­ρό­τητα, γεγονός που δημιουρ­γεί πολύ μεγάλη πίεση στην Δημο­τική Επι­χεί­ρηση να βρει λύση το συντο­μό­τερο δυνατόν και με δεδο­μένα τα περιο­ρι­σμένα ταμειακά της δια­θέ­σιμα. Στους συμ­ψη­φι­σμούς άλλωστε ανα­φέρ­θηκε και ο ίδιος ο Σωτήρης Βαγια­νός, στη συνε­δρί­αση της λογο­δο­σίας την περα­σμένη Τετάρτη.

Ο Στέργος Στάγκας ανα­φέρ­θηκε και στο γεγονός ότι ενώ η δέσμευση του ΑΦΜ ΔΕΥΑΡ και Βαγια­νού έγινε τον περα­σμένο Δεκέμ­βριο για χρέη της ΔΕΥΑΡ προς τον Δήμο, κρα­τή­θηκε μυστική, ενώ στάθηκε ιδιαί­τερα στις δηλώ­σεις του Μιχάλη Βαγια­νού, πατέρα του Σωτήρη Βαγια­νού, ο οποίος σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ραδιό­φωνο ΚΟΣΜΟΣ, συνέ­στησε στον γιό του να παραι­τη­θεί, μετά από τον αιφ­νι­δια­σμό της απο­κά­λυ­ψης της δέσμευ­σης του ΑΦΜ . Σημεί­ωσε δε ο Μιχάλης Βαγια­νός ότι ενώ της συνε­δρί­α­σης του δημο­τι­κού συμ­βου­λίου προη­γή­θηκε συνε­δρί­αση της παρά­τα­ξης Κολιάδη, καμία συζή­τηση δεν έγινε για την δέσμευση του ΑΦΜ και τίποτε δεν προ­μή­νυε αυτό που θα ακο­λου­θούσε.

(Σημειω­τέον , η κοινή λογική οδηγεί στο συμπέ­ρα­σμα ότι πιθα­νό­τατα είχαν δοθεί δια­βε­βαιώ­σεις στον Σωτήρη Βαγιανό ότι δεν θα απο­κα­λυ­φθεί η δέσμευση του ΑΦΜ του από τον Δήμο, διότι μόνο έτσι μπορεί να εξη­γη­θεί η οργι­σμένη αντί­δραση του πατέρα Βαγια­νού κατά του Δήμου και η προ­τροπή στον γιο του να παραι­τη­θεί για το άδεια­σμα και τον αιφ­νι­δια­σμό που υπέστη).

Δεν παρέ­λειψε ο κ. Στάγκας να καυ­τη­ριά­σει και τη στάση των παρα­τά­ξεων της μειο­ψη­φίας όχι μόνο μέσα στο δημο­τικό συμ­βού­λιο αλλά και στο διοι­κη­τικό συμ­βού­λιο της ΔΕΥΑΡ, όπου η παρά­ταξη Καμπου­ράκη απου­σιά­ζει εντελώς και συστη­μα­τικά, ενώ ο Δ. Ζαν­νε­τού­λης, εκπρό­σω­πος της παρά­τα­ξης Γερο­νι­κόλα, είναι απο­λύ­τως ταυ­τι­σμέ­νος με τις επι­λο­γές, απο­φά­σεις και πρα­κτι­κές του Σωτήρη Βαγια­νού. Απο­τέλ­σμα αυτού, το ΔΣ να λει­τουρ­γεί σαν κλειστό κλαμπ με απο­λύ­τως ελεγ­χό­μενη τη ροή των πλη­ρο­φο­ριών προς τα έξω, για το τί ακριβώς συζη­τεί­ται στις συνε­δριά­σεις.

ΠΗΓΗ:https://realvoice995.gr/stergos-stagkas-ston-rv-oi-oikonomikes-ypiresies-tou-dimou-na-kanoun-fyllo-kai-ftero-ta-timologia-pou-tha-tous-dosei-i-devar-pros-sympsifismo-ofeilon-audio/

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.