ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπλόκα σε Εθνικές Οδούς από τις 30 Νοεμβρίου και κλείσιμο λιμανιών και τελωνείων αποφάσισαν οι αγρότες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με με­γά­λη συμ­με­το­χή διε­ξή­χθη η σύ­σκε­ψη αγρο­τών στη Νί­καια της Λά­ρι­σας, όπου η Πα­νελ­λα­δι­κή Επι­τρο­πή Μπλό­κων συ­γκά­λε­σε αγρό­τες από κάθε γωνιά της χώρας, με στόχο τον κοινό σχε­δια­σμό και τον συ­ντο­νι­σμό των επι­κεί­με­νων κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων.

Στη σύ­σκε­ψη απο­φά­σι­σαν να βγά­λουν τρα­κτέρ στις εθνι­κές οδούς από τις 30 Νο­εμ­βρί­ου έως και της 5 Δε­κεμ­βρί­ου. Ση­μειώ­νε­ται ότι το πότε θα ορ­γα­νω­θούν σε κάθε πε­ριο­χή θα απο­φα­σι­στεί κατά τό­πους, ενώ θα γί­νουν και άλλες δρά­σεις όπως κλεί­σι­μο λι­μα­νιών και τε­λω­νεί­ων.

Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι αγρό­τες απο­φά­σι­σαν να στή­σουν μπλό­κο στη Νί­καια Λά­ρι­σας, ενώ δεν απο­κλεί­ε­ται και οι αγρό­τες από την Καρ­δί­τσα να ορ­γα­νώ­σουν μπλό­κο στον Ε65. Επι­πλέ­ον, θε­ω­ρούν δε­δο­μέ­νο ότι την ερ­χό­με­νη Δευ­τέ­ρα θα στη­θούν μπλό­κα στα διό­δια Μαλ­γά­ρων

Η προ­σέ­λευ­ση ήταν μα­ζι­κή με την αί­θου­σα να γε­μί­ζει, με δε­κά­δες να πα­ρα­κο­λου­θούν όρ­θιοι, ενώ πολ­λοί ακόμη πα­ρέ­μει­ναν εκτός κτι­ρί­ου, ακού­γο­ντας τις το­πο­θε­τή­σεις από τη με­γα­φω­νι­κή εγκα­τά­στα­ση που είχε στη­θεί.

Το κλίμα των αγρο­τών ήταν ιδιαί­τε­ρα τε­τα­μέ­νο, με ξε­κά­θα­ρη διά­θε­ση για με­τω­πι­κή σύ­γκρου­ση με την κυ­βέρ­νη­ση, καθώς ζη­τούν ου­σια­στι­κές λύ­σεις σε μια σειρά από ζη­τή­μα­τα. Στο επί­κε­ντρο των αι­τη­μά­των βρέ­θη­καν η μεί­ω­ση του κό­στους πα­ρα­γω­γής, οι δί­καιες και έγκαι­ρες κα­τα­βο­λές απο­ζη­μιώ­σε­ων και ενι­σχύ­σε­ων, η ενί­σχυ­ση του κτη­νο­τρο­φι­κού τομέα που δο­κι­μά­ζε­ται από την ευ­λο­γιά, καθώς και μια σειρά πρό­σθε­των διεκ­δι­κή­σε­ων που, όπως υπο­στη­ρί­ζουν, αφο­ρούν την επι­βί­ω­ση του πρω­το­γε­νούς τομέα.

Ο πρό­ε­δρος της Ενω­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων νομού Λά­ρι­σας, Ρίζος Μα­ρού­δας, μι­λώ­ντας στο onlarissa.gr, πε­ριέ­γρα­ψε το στίγ­μα των φε­τι­νών κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι δια­μορ­φώ­νε­ται ένα πλαί­σιο ενό­τη­τας, αλλά και σαφώς πιο δυ­να­μι­κών ενερ­γειών σε σχέση με τα προη­γού­με­να χρό­νια. Όπως χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά είπε, οι δρά­σεις που εξε­τά­ζο­νται θα είναι «πε­ρισ­σό­τε­ρο σκλη­ρές» και «ποι­κι­λό­μορ­φες», με προ­τά­σεις που πε­ρι­λαμ­βά­νουν από ενιαίο παν­θεσ­σα­λι­κό μπλό­κο στον κόμβο της Νί­καιας στην Εθνι­κή Οδό, μέχρι το εν­δε­χό­με­νο κλει­σί­μα­τος τε­λω­νεί­ων, λι­μα­νιών και αε­ρο­δρο­μί­ων.

Η σύ­σκε­ψη στη Νί­καια ήταν η αφε­τη­ρία ενός κύ­κλου κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων που οι αγρό­τες προ­α­ναγ­γέλ­λουν ότι θα έχουν γε­νι­κευ­μέ­νο χα­ρα­κτή­ρα, με κοινή γραμ­μή και συ­ντο­νι­σμέ­νη δράση σε όλη την Ελ­λά­δα, ανα­μέ­νο­ντας πλέον την τε­λι­κή από­φα­ση για το χρο­νο­διά­γραμ­μα και τη μορφή των κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων

Πηγή: protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.