Εμφανώς καλύτερος ο Ηρακλής στο β’ ημίχρονο κέρδισε εύκολα το “φάντασμα” του Κολοσσού με 86-71 και πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στη G.B.L. Ο Οι «θαλασσί» ήταν καλύτεροι μέχρι το 13’, αλλά στη συνέχεια και κυρίως στο β’ ημίχρονο τα έκαναν όλα λάθος, με αποτέλεσμα να χάσουν εύκολα από τον παθιασμένο και καλύτερο Ηρακλή. Οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και στη δημιουργία, απέναντι στους Ροδίτες που έκαναν ίσως τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και παραδόθηκαν εύκολα στο β’ ημίχρονο. Με τον Γκαλβανίνι τραυματία (υπέστη διάστρεμμα), τον ΜάκΚλάναχαν να μην πείθει για ένα ακόμη παιχνίδι και τον Ηρακλή να είναι καλά διαβασμένος πάνω στον Γκάουντλοκ (ο Σύλλας ήταν καθοριστικός στην άμυνα και έπαιξε σκυλίσια άμυνα), ο Ηρακλής ήταν το «αφεντικό» στο β’ ημίχρονο και ουσιαστικά μετά το 13’
Το α’ ημίχρονο είχε δύο πρόσωπα για τους αντιπάλους στο Ιβανώφειο… ο Κολοσσός κυριάρχησε μέχρι το 13’ όταν και προηγήθηκε με +11 και στη συνέχεια ο Ηρακλής βελτίωσε τα ποσοστά του και «γύρισε» το παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν πολύ καλά και προηγήθηκαν με 4-0 (1’), αλλά οι «θαλασσί» πέρασαν μπροστά 6-7 με γκολ-φάουλ του ΜακΚλάναχαν… Από κει και πέρα, οι Ροδίτες είχαν σταθερά το προβάδισμα και μάλιστα ξέφυγαν με +6 (10-16 στο 7’) με τρίποντο του Χρυσικόπουλο… Ο Ηρακλής χάρη κυρίως στον Σμιθ επέστρεψε (19-20) για να κλείσει το δεκάλεπτο 19-23, με buzzer beater του Χρυσικόπουλου.
Στο β’ δεκάλεπτο, ο Κολοσσός έκανε φανταστικό ξεκίνημα και επέβαλε πλήρως το ρυθμό του… Με πολυφωνία στο σκοράρισμα και καθαρό μυαλό στην επίθεση, η ομάδα του Χαβιέ Καράσκο ξέφυγε ακόμη και με +11 (21-32 στο 13’), αλλά στο σημείο εκείνο ξέχασε να παίζει άμυνα και η ροή του αγώνα άλλαξε. Ο Ηρακλής άλλαξε την εικόνα του αγώνα με παίκτη- αποκάλυψη το Νίκο Τσιακμά, ο οποίος ήταν ασυγκράτητος. Μετά το 24-34, το σκορ έγινε 30-36, με τον Ηρακλή να περνάει και μπροστά στο σκορ 37-36 (17’) με κάρφωμα του Ουέαρ.
Οι «κυανόλευκοι» στο διάστημα αυτό βρήκαν διαδρόμους, πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ και τα έβαλαν όλα απ’ έξω. Με τον Γκάουντλοκ να παίρνει το όπλο του, ο Κολοσσός έβγαλε αντίδραση (38-41), αλλά ο Ηρακλής απάντησε με 5-0 (43-41) και με buzzer beater του Τσιακμά (15π στο ημίχρονο) προηγήθηκε με 46-44. Ο Κολοσσός σε διάστημα επτά λεπτών δέχθηκε 25 πόντους…
Στο γ’ δεκάλεπτο ο Ηρακλής είχε εικόνα νικητή από το ξεκίνημα… Με τον ΜακΚλάναχαν να παίζει χωρίς να δίνει λύσεις (1/7 δίποντα και 2/5 βολές), τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στα ριμπάουντ και να παίζουν καλή άμυνα, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Λούκιτς. Ο Ηρακλής μετά το 50-45 ξέφυγε με +10 (57-47 στο 24’), με τους Ράιτ. Φάντεμπεργκ και Φόρμαν να κυριαρχούν στο παρκέ. Οι «κυανόλευκοι» έπαιζαν βόλεϊ μέσα στη ρακέτα, με τον Ουέαρ να δεσπόζει και προηγείται ακόμη και με +14 (70-56 στο 29’). Η εικόνα του Κολοσσού στο γ’ δεκάλεπτο ήταν αποκαρδιωτική σε όλα τα επίπεδα, με τον Ηρακλή να κλείνει το διάστημα αυτό με +15 (73-58), αφού ο Πετρόπουλος στην εκπνοή μείωσε με βολές.
Η τελευταία περίοδος ήταν τυτπική διαδικασία, ο Κολοσσός έχασε ουκ ολίγες βολές και ο Ηρακλής είχε εύκολο έργο (73-60 και 77-62 στο 37’)… Το τελικό 86-71 φανερώνει την εικόνα του αγώνα, με τον Κολοσσό να έχει 18 ριμπάουντ λιγότερα, εννέα ασίστ λιγότερες, 11 χαμένες βολές και 4/24 τρίποντα. Ο Γκάουντλοκ είχε 4/11 σουτ και ο αρνητικός ξανά ΜακΚλάναχαν 1/8 με αρνητικό tendex. Από τον Ηρακλή ο Τσιακμάς έβαλε τις βάσεις στο α’ ημίχρονο, ενώ πολύ καλοί ήταν οι Φάντερμπερκ, Ράιτ και Σμιθ.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-23, 46-44(ημ.), 73-58, 86-71
Διαιτητές: Καρπάνος- Μαγκλογιάννης- Μηλαπίδης
ΗΡΑΚΛΗΣ (Λούκιτς): Φάντερμπερκ 17, Ντάρκο-Κέλι 2, Ράιτ 17(2), Φόστερ 3(1), Σμιθ 16, Τσιακμάς 15(4), Μωραΐτης 7(1), Ουέρ 9, Καμπουρίδης, Σύλλας, Γιαννίκος.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Καράσκο): Γκάουντλοκ 12(1), Γκούντγουιν 13, Καράμπελας 4, Κολοβέρος 6(1), Πετρόπουλος 5(1), Καμαριανός 3, Τέιλορ 10, Χρυσικόπουλος 8(2), Κουρουπάκης 2, ΜακΚλάναχαν 4, Γκαλβανίνι 2, Άκιν 2.
Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Κολοσσός!















