Τοπικές Ειδήσεις

Μηταράκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Το 2015 καταργήσατε τον νησιωτικό ΦΠΑ – Εμείς τον επιστρέφουμε στα νησιά

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η υπεύθυνη οικονομική πολιτική φέρνει αποτελέσματα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπενθύμισε μια κρίσιμη παρακαταθήκη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία πλήρωσαν ακριβά τα νησιά της χώρας: «Θέλω να σας θυμίσω ότι ο νησιωτικός ΦΠΑ ήταν μια κατάκτηση της χώρας μας που επέλεξε η διαπραγμάτευση του Τσίπρα το 2015 να το απεμπολήσει. Και ήρθε ο Μητσοτάκης να αποκαταστήσει μια αδικία που είχε γίνει στα νησιά μας, εξαιτίας της πολιτικής Τσίπρα».

Ο κ. Μηταράκης κατήγγειλε με σαφήνεια την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο τρίτο μνημόνιο, που οδήγησε σε κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ: «Το 2015 επιλέξατε στο 3ο μνημόνιο να καταργήσετε τον νησιωτικό ΦΠΑ. Θα το θυμίζω κάθε φορά που βγαίνω στην τηλεόραση».

Παράλληλα, τόνισε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ: «Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε από το 2019 500.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, 60% αύξηση των επενδύσεων και αύξηση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου από τα μερίσματα. Η πολιτική που εφαρμόζει η χώρα μας, το φορολογικό των επιχειρήσεων στο 22% και στο 5%, επιτρέπει την ανάπτυξη της οικονομίας. Και έτσι επιτρέπει να δοθεί 1,76 δισ. στους πολίτες, επειδή η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα».

Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε τη διαφορά στρατηγικής με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η πολιτική που προτείνει η Αριστερά, επαναφορολόγησης των επενδύσεων, θα πνίξει την αγορά».

Πηγή: tomanifesto.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου