ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δήμαρχος Τήλου στον Απολογισμό του Συνέδριου Μικρών Νησιών που πραγματοποιήθηκε στη Μήλο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημαρχος Τηλου
Μέγεθος γραμμάτων

Στον Απο­λο­γι­σμό του Συ­νε­δρί­ου Μι­κρών Νη­σιών που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στη Μήλο συμ­με­τεί­χε η δή­μαρ­χος της Τήλου κ. Μαρία Καμμά. Η δή­μαρ­χος πε­ρι­γρά­φει τα όσα συ­ζη­τή­θη­καν σε ανάρ­τη­ση της στα μέσα κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης. Ανα­φέ­ρει τα εξής:

Σε μία κα­τά­με­στη αί­θου­σα του Συλ­λό­γου Ιθα­κη­σί­ων Αθή­νας από το πρωί πα­ρου­σία πολ­λών Δη­μάρ­χων εκ­προ­σώ­πων του ΕΔΜΝ, συ­νερ­γα­τών του ΕΔΜΝ με την πα­ρου­σία του Γεν Δντή του Κων­στα­ντί­νου Κω­στέ­λου, εγινε ο Απο­λο­γι­σμός του 15ου πα­νελ­λή­νιου Συ­νέ­δριου Μι­κρών Νη­σιών που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στη Μήλο.

Στην εκ­δή­λω­ση πα­ρευ­ρε­θή­καν και χαι­ρέ­τη­σαν η Βου­λευ­τής και πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής πε­ρι­βάλ­λο­ντος της Βου­λής κα Διο­νύ­σια Αυ­γε­ρι­νο­πού­λου, ο Βου­λευ­τής Κε­φα­λο­νιάς και Ιθά­κης κος Πα­να­γής Καπ­πά­τος, ο Ευ­ρω­βου­λευ­τής Νι­κό­λα­ος Φα­ρα­ντού­ρης ,ο Γε­νι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Υπουρ­γεί­ου Αι­γαί­ου και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής Μα­νώ­λης Κου­του­λά­κης, όπου και εκ­προ­σώ­πη­σε τον Υπουρ­γό Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής κο Χρή­στο Στυ­λια­νί­δη και ο Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Μι­κρών Νη­σιων της Πε­ρι­φέ­ρειας Ιο­νί­ων Νήσων. Επί­σης το λόγο πήραν ο Εκ­πρό­σω­πος του Συν­δέ­σμου επι­χει­ρή­σε­ων Επι­βα­τη­γού Ναυ­τι­λί­ας , Αντι­δή­μαρ­χοι μι­κρών Νη­σιών και εκ­πρό­σω­ποι φο­ρέ­ων . Χαι­ρε­τι­σμό έστει­λαν ο Ευ­ρω­βου­λευ­τής ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρ­να­ού­το­γλου, η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τέ­ας ΕΣΠΑ κα Βα­σι­λι­κή Πα­ντε­λο­πού­λου, ο Πρό­ε­δρος τμή­μα­τος της ΕΟΚΕ κος Ιω­άν­νης Βαρ­δα­κα­στά­νης, και ο τ. Ευ­ρω­βου­λευ­τής Στέ­λιος Κυ­μπου­ρό­που­λος.

Κατά την τρί­ω­ρη πε­ρί­που συ­νε­δρί­α­ση το­πο­θε­τή­θη­καν όλοι οι πα­ρευ­ρι­σκό­με­νοι και προ­γραμ­μα­τί­στη­καν οι δρά­σεις του πρώ­του εξα­μή­νου του ΕΔΜΝ. Να ση­μειώ­σου­με ότι με την εκ­δή­λω­ση αυτή το ΕΔΜΝ κα­θιε­ρώ­νει τον Απο­λο­γι­σμό μετά από κάθε συ­νέ­δριο του, κάτι το οποίο γί­νε­ται για πρώτη φορά.

Σχε­διά­στη­καν δρά­σεις συ­νερ­γα­τι­κές με το Υπουρ­γείο Κοι­νω­νι­κής Συ­νο­χής και Οι­κο­γέ­νειας και την Υπουρ­γό του κα Σοφία Ζα­χα­ρά­κη, την Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Αι­γαί­ου και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής, με τον Ευ­ρω­βου­λευ­τή Σάκη Αρ­να­ού­το­γλου στις Βρυ­ξέλ­λες, με την Πρό­ε­δρο της Επι­τρο­πής Πε­ρι­βάλ­λο­ντος της βου­λής, με τον ΣΕΕΝ, τα επι­με­λη­τή­ρια, την Ένωση των Απα­ντα­χού Ιθα­κη­σί­ων και την αδελ­φό­τη­τα ψα­ρια­νών.

Τέλος στην κα­τά­με­στη αί­θου­σα ανα­κοι­νώ­θη­κε και η πρό­σκλη­ση για το 16ο Πα­νελ­λή­νιο Συ­νέ­δριο Μι­κρών Νη­σιών, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το τε­λευ­ταίο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο του Σε­πτεμ­βρί­ου 2025 στις Οι­νούσ­σες.

Οι Διορ­γα­νω­τές ευ­χα­ρί­στη­σαν όλους τους πα­ρα­βρι­σκό­με­νους, την Ένωση των Απα­ντα­χού Ιθα­κη­σί­ων για την φι­λο­ξε­νία τους και όλους τους φο­ρείς και πα­ρά­γο­ντες οι οποί­οι πα­ρου­σί­α­σαν το έργο τους και τις συ­νέρ­γειες τους για τα μικρά Νησιά.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.