ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Δεν είμαστε για την τελευταία θέση”!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ
Μέγεθος γραμμάτων

Ο Κο­λοσ­σός Ρόδου κέρ­δι­σε με 96-57 το Μα­ρού­σι, στο πλαί­σιο της 13ης αγω­νι­στι­κής της Greek Basketball League. O assistant coach και πρώ­τος προ­πο­νη­τής των Ρο­δι­τών στον αγώνα αυτόν, Αν­δρέ­ας Γα­βα­λάς, «φι­λο­ξε­νή­θη­κε» στην εκ­πο­μπή «Άμεσο Ρι­πλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βο­για­τζή και τον Μα­ρί­νο Πρί­ντε­ζη. Ανα­λυ­τι­κά είπε:

Για την εμπει­ρία του ως πρώ­τος προ­πο­νη­τής στη νίκη επί του Αμα­ρου­σί­ου: «Στη διάρ­κεια του αγώνα υπήρ­χε ηρε­μία, αυτό ένιω­σα εγώ. Υπήρ­χε ηρε­μία γιατί κλή­θη­κα να κάνω κάτι και δεν έπρε­πε να φανώ κα­τώ­τε­ρος, πρώτα απ’ όλα για το καλό της ομά­δας. Το ση­μα­ντι­κό είναι ότι υπήρ­χε στή­ρι­ξη από τη διοί­κη­ση, από τον κό­ουτς και, πάνω απ’ όλα, από τους παί­κτες, γιατί αυτοί παί­ζουν και αυτοί το έκα­ναν να φαί­νε­ται πιο εύ­κο­λο».

Για το εάν υπήρ­ξε συ­ναι­σθη­μα­τι­σμός στον ίδιο: «Δεν ήθελα να το σκε­φτώ πολύ συ­ναι­σθη­μα­τι­κά. Πι­στεύω ότι καμία φορά ο συ­ναι­σθη­μα­τι­σμός σε μπερ­δεύ­ει. Αυτό που προ­σπά­θη­σα εγώ βάσει των λίγων ει­κό­νων που έχω ήταν να σκε­φτώ τι πρέ­πει να προ­σέ­ξω και να προ­σέ­ξου­με. Το βα­σι­κό μέσα σε όλο αυτό ήταν ότι ήμουν πολύ συ­γκε­ντρω­μέ­νος στο παι­χνί­δι και στους ρό­λους που εί­χα­με».

Για το πού οφεί­λε­ται η νίκη επί του Αμα­ρου­σί­ου: «Αυτό που υπήρ­χε όλο το διά­στη­μα είναι πως είπαν ότι ο κα­θέ­νας με σωστό τρόπο και στο σωστό timing να λέει την άποψή του. Εί­χα­με και τα μη­νύ­μα­τα τού κό­ουτς. Το πιο ση­μα­ντι­κό ήταν ότι ξέ­ρα­με ποιος είναι ο στό­χος μας, ήμα­σταν όλοι στην ίδια “σε­λί­δα” και γι’ αυτό δεν αφή­σα­με πε­ρι­θώ­ρια στο Μα­ρού­σι να φτά­σει κοντά στο ματς. Ήμα­σταν πολύ συ­γκε­ντρω­μέ­νοι από πριν».

Για την ήττα από το Πε­ρι­στέ­ρι στο φι­νά­λε: «Στο παι­χνί­δι με το Πε­ρι­στέ­ρι παί­ξα­με με δύο παι­διά, τον Λί­πο­βι και τον Μακ­Γκλιν, που μόλις είχαν έρθει στην ομάδα. Αυτά τα παι­διά μάς ήρθαν με τον κό­ουτς Για­τρά και μας έχουν βοη­θή­σει πάρα πολύ. Εκεί­νη τη στιγ­μή δεν εί­χα­με ακόμα “δεθεί” πάρα πολύ. Σί­γου­ρα όταν χά­νεις στο τέλος πει­σμώ­νεις και όλοι μας ξέ­ρα­με ότι έπρε­πε να απο­δεί­ξου­με πως δεν εί­μα­στε για τε­λευ­ταί­οι».

Για τη δια­χεί­ρι­ση των συ­νε­χό­με­νων ηττών: «Εμείς σαν ομάδα εί­χα­με βρε­θεί σε δύ­σκο­λη θέση, ήμα­σταν καιρό τε­λευ­ταί­οι. Ξε­κι­νή­σα­με με ένα πολύ δύ­σκο­λο πρό­γραμ­μα, με αρ­κε­τούς τραυ­μα­τι­σμούς και γι’ αυτό βρε­θή­κα­με τε­λευ­ταί­οι. Υπήρ­ξε στή­ρι­ξη και ηρε­μία όλο αυτό το διά­στη­μα ώστε να κα­τα­φέ­ρου­με να φύ­γου­με από αυτή τη θέση».

Για το επό­με­νο παι­χνί­δι με αντί­πα­λο το Λαύ­ριο (13/01): «Όταν κερ­δί­ζεις ένα τόσο ση­μα­ντι­κό παι­χνί­δι παίρ­νεις μια ανα­κού­φι­ση και μια χαρά. Πρέ­πει, όμως, πολύ γρή­γο­ρα να μπεις στη δια­δι­κα­σία να ετοι­μά­ζε­σαι για το επό­με­νο, γιατί δεν έχουν τε­λειώ­σει τα ση­μα­ντι­κά παι­χνί­δια για εμάς. Τη Δευ­τέ­ρα έχου­με ένα ακόμα πολύ ση­μα­ντι­κό παι­χνί­δι-“τε­λι­κό”. Άμα χά­σου­με από το Λαύ­ριο και κερ­δί­σει το Μα­ρού­σι την επό­με­νη αγω­νι­στι­κή, πάλι τε­λευ­ταί­οι θα εί­μα­στε. Πρέ­πει να μεί­νου­με από­λυ­τα συ­γκε­ντρω­μέ­νοι στον στόχο μας, γιατί δεν πι­στεύω ότι αξί­ζει στον Κο­λοσ­σό να βρε­θεί σε άλλη κα­τη­γο­ρία»

Για την εμπει­ρία της Ευ­ρώ­πης: «Ίσως μάς επη­ρέ­α­σαν τα πολλά συ­νε­χό­με­να εκτός έδρας παι­χνί­δια λόγω της κα­τα­σκευ­ής του γη­πέ­δου. Σί­γου­ρα η Ευ­ρώ­πη ήταν ένα έξτρα πράγ­μα και κάθε αρχή στην ζωή είναι δύ­σκο­λη. Ωστό­σο είναι μια εμπει­ρία που τη χρη­σι­μο­ποιείς για το μέλ­λον, ώστε να φτιά­ξεις κά­ποια πράγ­μα­τα που ίσως να μην ήταν έτσι ακρι­βώς όπως τα ήθε­λες».

Για την από­κτη­ση του Ντό­νο­βαν Τζάκ­σον: «Εμείς αυτό που στο­χεύ­ου­με είναι να έρ­χο­νται παι­διά που θε­ω­ρού­με ότι μπο­ρούν να μας βοη­θή­σουν. Το καλό με τον Ντό­νο­βαν είναι ότι τον ήξερε η ομάδα από το πα­ρελ­θόν. Φαί­νε­ται ένα πολύ θε­τι­κό παιδί. Θε­ω­ρού­σα­με ότι μπο­ρεί να μας δώσει κάτι πα­ρα­πά­νω σε αυτό το δύ­σκο­λο έργο που έχου­με για τη συ­νέ­χεια».

Για το ότι ο ίδιος βρι­σκό­ταν δίπλα σε πολύ κα­λούς προ­πο­νη­τές: «Σί­γου­ρα όλοι αυτοί οι άν­θρω­ποι με βο­ή­θη­σαν και μου έμα­θαν πάρα πολλά πράγ­μα­τα. Ήταν τε­ρά­στιο σχο­λείο και η θη­τεία μου στην ΑΕΚ. Πριν το παι­χνί­δι έκλει­σα λίγο τα μάτια μου και σκε­φτό­μουν τι έκανε ο κό­ουτς Καν­τζού­ρης, τι έκανε ο κό­ουτς Ζού­ρος. Εν­νο­εί­ται μου έστει­λε ο κό­ουτς Νίκου και μου είπε τις συμ­βου­λές του και ήταν σε όλον τον αγώνα δίπλα μου».

Για τους προ­σω­πι­κούς στό­χους: «Πάντα στη ζωή μου ήθελα να φτάσω ψηλά, να ζήσω κάτι μο­να­δι­κό. Όταν βλέπω προ­πο­νη­τές που ση­κώ­νουν NBA και Ευ­ρω­λί­γκα τους… ζη­λεύω, με την καλή έν­νοια. Στο τέλος της ημέ­ρας, επει­δή θέλω να είμαι ρε­α­λι­στής, βάζω μι­κρούς στό­χους. Ο στό­χος μου είναι ως βοη­θός προ­πο­νη­τή στον Κο­λοσ­σό να κάνω το κα­λύ­τε­ρο που μπορώ για να βάλω και εγώ το “λι­θα­ρά­κι” μου να πε­τύ­χει τον στόχο της η ομάδα για φέτος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.