Ειδήσεις

Κάλυμνος: Εκπαίδευση κατά των ναρκωτικών στα σχολεία ζητεί ο Δ. Διακομιχάλης από τον υπουργό Παιδείας

Η έξαρση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και σταδιακά αυξήθηκε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ως η ισχυρότερη εστία στη Δωδεκάνησο, χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο νησί των σφουγγαράδων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο τέως δήμαρχος του Νησιού, Δημήτρης Διακομιχάλης, απέστειλε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ζητά να θεσπιστούν ενημερωτικές συναντήσεις από ειδικούς στα σχολεία και συγκεκριμένα, στις δυο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού αλλά και στις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιστολή του κ. Διακομιχάλη είναι η ακόλουθη:

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 29/9/2014
Προς : Τον Υπουργο Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Κοιν: Βουλευτές Νομού Δωδεκανήσου
Θέμα: Ενημέρωση στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για τον κίνδυνο των ναρκωτικών ουσιών.
Σχετ: Έγγραφο μου με αρ. πρωτ. 5643/14-3-2014
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Κατόπιν του παραπάνω δικού μου σχετικού, το οποίο σας επισυνάπτω, επανέρχομαι στο προαναφερόμενο στο θέμα ζήτημα, γιατί ειδικά για το νησί της Καλύμνου είναι θέμα επιβίωσης του πληθυσμού της, ιδιαίτερα για τη νεολαία μας.
Αγαπητέ Υπουργέ η θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης για τα ναρκωτικά στις δύο τελευταίες τάξεις της πρωτοβάθμιας, καθώς και σε όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κρίνεται όχι μόνον απαραίτητη, αλλά είναι όρος επιβίωσης για τη νεολαία μας. Κύριε Υπουργέ δεν μπορεί τη νέα γενιά της πατρίδας μας να μην τη θωρακίσουμε για το μεγαλύτερο σήμερα κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, το οποίο σε συνδυασμό με την ανεργία αποτελεί κατάρα. Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας ως πανεπιστημιακού δασκάλου είμαι βέβαιος ότι θα ταυτιστείτε με μια τέτοια ιστορική απόφαση, της εισαγωγής δηλαδή στα σχολεία μας της συνεχούς ενημέρωσης για τα ναρκωτικά.
Στους κυρίους βουλευτές του Νομού που κοινοποιείται το παρόν έγγραφο ελπίζω ότι θα στηρίξουν την όποια ενέργειά σας και σε νομοθετικό επίπεδο προς αυτή τη κατεύθυνση.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Ελ. Διακομιχάλης
τ. Δήμαρχος Καλύμνου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου