ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κως: Υπό έλεγχο φωτιά κοντά σε οικισμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
447773056_7987950224569471_4690735001812277066_n

Συνα­γερ­μός σήμανε στις αρχές λίγο μετά τις 17:00 το από­γευμα του Σαβ­βά­του καθώς ξέσπασε φωτιά στην περιοχή στην περιοχή Γιαπιλή Λοφάκι στην Κω, την ώρα μάλιστα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Άμεση ήταν η κινη­το­ποί­ηση για την απο­στολή ενα­έ­ριων μέσων καθώς 3 Air Tractor αρχικά και ακόμη 2 ελι­κό­πτερα Bell 214 με πλη­ρώ­ματα δασο­κο­μά­ντο, έφτασαν στην Κω και επι­χεί­ρη­σαν πάνω από την περιοχή που

ξέσπασε η φωτιά, δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σίας και της Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας Δήμου Κω, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 προ­κει­μέ­νου όσοι βρί­σκο­νται στην περιοχή να παρα­μεί­νουν σε κατά­σταση ετοι­μό­τη­τας: “Αν βρί­σκε­στε στη Γιαπίλη νήσου Κω παρα­μεί­νετε σε ετοι­μό­τητα. Δασική πυρ­κα­γιά στην περιοχή σας. Ακο­λου­θείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανα­φέ­ρε­ται.

Οι φλόγες, ”έγλει­ψαν” τα σπίτια, χωρίς ευτυχώς κάποιο από αυτά να καεί.

Επί­γειες δυνά­μεις, να επι­χει­ρούν ακόμα στο σημείο, έτσι ώστε να μην υπάρ­ξουν ανα­ζο­πυ­ρώ­σεις.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.