ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξανά «χρυσός» ο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Το πρώτο μετάλ­λιό της στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλημα κλει­στού στίβου της Γλα­σκώ­βης – και μάλιστα χρυσό – πανη­γυ­ρί­ζει η Ελλάδα.

«Δράστης» αυτής της επι­τυ­χίας είναι ο Μίλτος Τεντό­γλου, ο οποίος κατέ­κτησε την πρώτη θέση στον σημε­ρινό τελικό του μήκους με άλμα στα 8,22 μέτρα και υπε­ρα­σπί­στηκε τον τίτλο που είχε κατα­κτή­σει πριν από δύο χρόνια στη διορ­γά­νωση του Βελι­γρα­δίου.

Το αση­μέ­νιο μετάλ­λιο πήρε ο Ιταλός Ματία Φουρ­λάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντό­γλου είχε καλύ­τερο δεύτερο άλμα (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα).

Την τριάδα του βάθρου συμπλή­ρωσε ο Τζα­μαϊ­κα­νός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που απο­τε­λεί εφετινό ρεκόρ.

Ο Τεντό­γλου, ο οποίος στις 18 Μαρτίου θα γιορ­τά­σει τα 26α γενέ­θλιά του, πήρε με το… καλη­μέρα προ­βά­δι­σμα στον τελικό, καθώς «πέταξε» με το πρώτο άλμα του στα 8,22 μέτρα, ωστόσο λίγο αργό­τερα την ίδια επίδοση σημεί­ωσε στην πρώτη προ­σπά­θειά του και ο Φουρ­λάνι. Η δεύτερη προ­σπά­θεια του Έλληνα πρω­τα­θλητή ήταν κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,94μ.), αλλά καλύ­τερη από το άλμα του Φουρ­λάνι που μετρή­θηκε στα 7,91 μέτρα, με απο­τέ­λε­σμα να δια­τη­ρη­θεί επι­κε­φα­λής. Η τρίτη προ­σπά­θεια του Τεντό­γλου ήταν άκυρη, την ώρα που ο Αμε­ρι­κα­νός Τζάριον Λόσον έγινε ο τρίτος άλτης που πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06), ενώ το τρίτο άλμα του Φουρ­λάνι ήταν ξανά κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,86 μέτρα).

Στην τέταρτη προ­σπά­θειά του ο νεαρός Ιταλός σημεί­ωσε επίδοση 8,10 μέτρα και «σκαρ­φά­λωσε» προ­σω­ρινά στην πρώτη θέση (σ.σ. καθώς το δεύτερο καλύ­τερο άλμα του ήταν μεγα­λύ­τερο από αυτό του Τεντό­γλου), ωστόσο ο αθλητής του Γυμνα­στι­κού Συλ­λό­γου Κηφι­σιάς απά­ντησε άμεσα: «πέταξε» στα 8,15 μέτρα και τέθηκε εκ νέου επι­κε­φα­λής στην κατά­ταξη του τελικού.

Και ενώ ο τελικός έδειχνε να είναι «μάχη» για δύο, ο Τζα­μαϊ­κα­νός Κάρεϊ ΜακΛάουντ σημεί­ωσε στην πέμπτη προ­σπά­θειά του επίδοση 8,21 μέτρα, μπαί­νο­ντας… γερά στη διεκ­δί­κηση του χρυσού μεταλ­λίου. Στο πέμπτο άλμα του, ο Φουρ­λάνι «προ­σγειώ­θηκε» στα 8,04 μέτρα, με απο­τέ­λε­σμα ο Τεντό­γλου να παρα­μεί­νει πρώτος και στη δική του προ­σπά­θεια να σημειώ­σει επίδοση 8,11 μέτρα.

Στην έκτη προ­σπά­θειά του ο ΜακΛάουντ είχε άλμα στα 8,03 μέτρα, με απο­τέ­λε­σμα να παρα­μεί­νει τρίτος, μολο­νότι και ο Γερ­μα­νός Ζίμον Μπατς πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06 μέτρα). Ο Φουρ­λάνι ρίσκαρε για να «βγάλει» ένα μεγάλο άλμα, προ­κει­μέ­νου να πάρει την πρωτιά, αλλά η προ­σπά­θειά του ήταν άκυρη, με απο­τέ­λε­σμα ο Τεντό­γλου να «κλει­δώ­σει» το χρυσό μετάλ­λιο και να σημειώ­σει στη συνέ­χεια επίδοση 8,19 μέτρα στο τελευ­ταίο άλμα του.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.