ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελενα Ράπτη: Χρονιά ρεκόρ με έσοδα υψηλότερα των 20 δις. € το 2023 – Πρωτοβουλίες για τις ειδικές μορφές Τουρισμού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Έλενα Ράπτη

-Χρονιά ρεκόρ με έσοδα υψη­λό­τερα των 20 δις. € το 2023

-Πρωτοβουλίες για τις ειδικές μορφές Του­ρι­σμού

Η ανα­βάθ­μιση της δημό­σιας του­ρι­στι­κής εκπαί­δευ­σης, απο­τε­λεί κυβερ­νη­τική δέσμευση και το υπουρ­γείο Του­ρι­σμού κινεί­ται ταχύ­τατα στην κατεύ­θυνση αυτή. Αυτό ανα­φέ­ρει σε απο­κλει­στική της συνέ­ντευξη στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η υφυ­πουρ­γός Του­ρι­σμού Έλενα Ράπτη, παρου­σιά­ζο­ντας μάλιστα τον προ­γραμ­μα­τι­σμό των ενερ­γειών.

Η νέα υφυ­πουρ­γός Του­ρι­σμού ξεκα­θα­ρί­ζει ότι πολι­τική είναι «…να διεκ­δικώ, να βρίσκω λύσεις και να σχε­διάζω ακόμα περισ­σό­τερα που θα μας πάνε μπροστά όλους μαζί». Και αυτό με ισχυρό κοι­νω­νικό πρόσωπο.

Η Έλενα Ράπτη προ­α­ναγ­γέλ­λει την έναρξη στο τέλος του 2023, του μεγα­λύ­τε­ρου επι­δο­τού­με­νου προ­γράμ­μα­τος κατάρ­τι­σης του υπουρ­γείου, για εργα­ζό­με­νους και πρό­σκαιρα ανέρ­γους του­ρι­στι­κών κλάδων, με του­λά­χι­στον 18.000 συμ­με­τέ­χο­ντες, που θα λάβουν 1.250 ευρώ απο­ζη­μί­ωση συμ­με­το­χής. Και όπως εξηγεί, το υπουρ­γείο αξιο­ποί­ησε πόρους ύψους 46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, καθώς η ανα­βάθ­μιση δεξιο­τή­των των εργα­ζο­μέ­νων στον Του­ρι­σμό, με τη μετεκ­παί­δευση που παρέχει το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού είναι κεφα­λαιώ­δους σημα­σίας για την ανα­βάθ­μιση της ποιό­τη­τας του ίδιου του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος.

Ανα­φε­ρό­μενη στις νομο­θε­τι­κές πρω­το­βου­λίες που θα ανα­λη­φθούν η υφυ­πουρ­γός Του­ρι­σμού υπο­γραμ­μί­ζει: «Είμαστε σε συνερ­γα­σία με την υπουργό Του­ρι­σμού Όλγα Κεφα­λο­γιάννη για την περαι­τέρω ενί­σχυση του θεσμι­κού πλαι­σίου των ειδικών μορφών Του­ρι­σμού στη χώρα μας, οι οποίες έχουν ακόμα μεγάλα περι­θώ­ρια ανά­πτυ­ξης και εντός του 2024 θα ξεκι­νή­σουν νομο­θε­τι­κές πρω­το­βου­λίες, με στο­χευ­μέ­νες παρεμ­βά­σεις του υπουρ­γείου Του­ρι­σμού στον Του­ρι­σμό Υγείας και στο Του­ρι­σμό Υπαί­θρου.

Και «σειρά θα πάρουν» στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2024 οι δράσεις:

αλιευ­τι­κού του­ρι­σμού

κατα­δυ­τι­κού του­ρι­σμού

θρη­σκευ­τι­κού/προ­σκυ­νη­μα­τι­κού του­ρι­σμού

προ­δια­γρα­φές για σήμα glamping,

θεμα­τική ιστο­σε­λίδα για τον ελλη­νικό οινο­του­ρι­σμό και τα επι­σκέ­ψιμα οινο­ποιεία,

ανα­μόρ­φωση του Ειδικού Σήματος Ποιό­τη­τας Ελλη­νι­κής Κου­ζί­νας σε συν­δυα­σμό με το πρό­γραμμα Ελλη­νικό Πρωινό του ΞΕΕ.

προ­σβά­σι­μος του­ρι­σμός

Δείτε τη συνέ­ντευξη ΕΔΩ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.